KAKVO PRIZNANJE ZA PARTIZAN: Matijas Lesor član NAJBOLJE PETORKE Evrolige!

Autor:

Sport

15.05.2023

12:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjajni Francuz je nagrađen za svoje igre ove sezone.

KAKVO PRIZNANJE ZA PARTIZAN: Matijas Lesor član NAJBOLJE PETORKE Evrolige!

Foto: Starsport

Matijas Lesor

Matijas Lesor, centar Partizana, uvršten je u najbolju petorku Evrolige u ligaškom delu sezone, potvrđeno je iz eltinog košarkaškog takmičenja u Evropi.

Zajedno sa Lesorom, u idealnu petorku su izabrani i Lorenco Braun iz Makabija, Džanan Musa iz Reala, Saša Vezenkov, član Olimpijakosa, odnosno Valter Tavares, još jedan predstavnik Madriđana u najboljoj petorci.

Najbolju petorku Evrolige izglasali su novinari, treneri evroligaških klubova, kao i kapiteni i navijači. Zatim su njihovi glasovi združeni, a ovo je verovatno i način da se dobije najobjektivnija procena o najboljim igračima u ovoj sezoni.

Francuski centar je ove sezone prosečno ubaciva 12 poena po meču, a uz to je imao i sedam skokova, što mu je bilo dovoljno za 19 indeksnih poena u proseku, po čemu je bio drugi u Evroligi, odmah iza Saše Vezenkova.

Podsetimo, ovim je samo nastavljen sjajan niz crno-belih, pošto je pre Lesora, Jam Madar proglašen za "Zvezdu u usponu", dok je Dante Egzum izveo najbolji potez u sezoni, svojim zakucavanjem u Areni, protiv ekipe Olimpijakosa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading