AMERIČKA OTIMAČINA! Jokić je MORAO da bude MVP: Srbin ISPRED Džordana, Embid NAJGORI u istoriji!

Autor:

Sport

15.05.2023

08:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veoma zanimljivi statistički podaci.

AMERIČKA OTIMAČINA! Jokić je MORAO da bude MVP: Srbin ISPRED Džordana, Embid NAJGORI u istoriji!

Foto: www.profimedia.rs

Džoel Embid osvojio je priznanje za najkorisnijeg igrača NBA lige ove sezone, a ova odluka mnoge je šokirala.

Deluje da je Nikola Jokić pokraden, a da je to više nego realna činjenica vidi se i u plej-ofu. Učinak Embida, koji je sa svojom Filadelfijom završio učešće već u polufinalu Istoka, je istorijski loš, dok je Jokić sa Denverom stigao do finala Zapada, ali je i na ličnom nivou uspeo da stigne na vrh jedne zanimljive liste.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Džoel Embid i Nikola Jokić

 

O čemu se zapravo radi?

Harison Ving, novinar koji prati Nagetse, izneo je podatak da je Nikola Jokić najbolji košarkaš u istoriji kada se gleda indeks korisnosti u plej-of utakmicama. Srbin je sa prosečnim indeksom 29.04 iza sebe ostavio sve legende NBA lige, pa tako i Majkla Džordana! Ovako izgleda top pet na pomenutoj listi:

1. Nikola Jokić 29.04

2. Majkl Džordan 28.60

3. Džordž Majkan 28.51

4. Lebron Džejms 27.97

5. Entoni Dejvis 26.73

 

 

Upravo će četvrti i peti sa ove liste, Lebron Džejms i Entoni Dejvis, biti naredni rival Nikoli Jokiću i Denver će preko Lejkersa pokušati da nastavi da sanja svoj san o NBA prstenu.

Sa druge strane, Džoel Embid uspeo je da uđe u istoriju kao najgori MVP ikada! Naime, Embid je jedini od 36 igrača koji su uzimali MVP nagradu, a da nikada nije došao u finale konferencije!

 

 

Zaista, ovo je još jedan podatak koji govori u prilog tome da je u dodeli nagrade za najkorisnijeg igrača NBA lige izvršena otimačina, te da je Jokić jednostavno morao da bude MVP.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading