SRAMOTA! MVP ispao, pa NAPAO saigrače: Ne može niko SAM da pobeđuje!

Autor:

Sport

15.05.2023

07:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Džoel Embid održao je govor u kom je pokazao svoje pravo lice.

SRAMOTA! MVP ispao, pa NAPAO saigrače: Ne može niko SAM da pobeđuje!

Foto: Tanjug/AP

Džoel Embid

Košarkaši Boston Seltiksa su na svom terenu savladali Filadelfija 76erse sa 112:88 i na taj način su izborili plasman u finale Istočne konferencije NBA lige.

Seltikse je do finala vodio nestvarni Džejson Tejtum, koji je ubacio čak 51 poen, uz 13 skokova i pet asistencija, a u timu Filadelfije gotovo nevidljiv bio je novi MVP NBA lige, Džoel Embid.

On je meč završio sa 15 poena i osam skokova, a posle eliminacije rešio je da udari po saigračima i održi sramotan govor.

Teško je, nije lako gubiti ovako. Večeras je posebno teško, uzeću nekoliko dana odmora da procesuiram sve. Već sam počeo da razmišljam o tome gde treba da budem bolji, kako da napredujem za narednu godinu. Imam jasniju sliku šta treba da uradim kako bih postao bolji košarkaš. Svake godine sam podizao kvalitet, pokušaću da to uradim i sada. Neko je rekao da je neuspeh samo stepenik ka uspehu, nadam se da je tako. Ne mogu samo da budem tužan, već moram da napredujem, bez obzira na pobede i poraze. Ako me vidite kao najboljeg igrača u timu, posle ovakvih poraza krivica uvek ide na najboljeg. I prihvatam to. Nije lako pobediti sam, ali prihvatam sve kritike - rekao je Embid, pa dodao:

Republika

Foto: Tanjug/AP

Al Horford i Džoel Embid

 

- Nismo pogađali šuteve, niko od nas. U ovakvim utakmicama moraš da pogađaš, mi nismo. Teško je, ne znam šta bih rekao, baš je teško. Boston je kao tim uradio veliku stvar. Adaptirali su se na sve uslove, promenili odbranu i bilo je teško ući u reket kada je stalno bio neko unutra. Lakše je promašivati šuteve tada, a odbrana je učinila da se izgubi pik'n'rol igra između Hardena i mene. Nismo mogli da dođemo do šuteva koje obično uzimamo, pokrili su nas i naterali da menjamo igru, pogotovo Džejms koji nije mogao da završi akciju polaganjem, nego da izvlači lopte u ćoškove za teške šuteve. Svaki put kada sam imao loptu u rukama, uvek je bio bar jedan igrač na meni, nisam dobijao prostor da spustim loptu. Zato kažem, ovo je najbolji tim u ligi.

Dotakao se Džoel Embid i svoje igre:

- Promašivao sam šuteve, to nisam ja. Mogao sam da budem mnogo bolji. Neke stvari ne možeš da kontrolišeš, lopta jednostavno neće kroz obruč. Nisam pogađao šuteve koje obično rešavam. Jedna od stvari u kojima želim da budem bolji je kontrola lopte, dribling jer sam u tome bio slab. Takođe, mogu da pomognem napadu da se dodatno proširi. Mnogo puta ove sezone dešavalo se da napadne obruč i da se otvore dobre pozicije za šut kroz dodavanje. Moramo više da otvaramo takve situacije, da se bolje kreće lopta u napadu. Večeras smo bili statični. Pokušaću da nađem način da budem bolji igrač, da napredujem kao i svake godine dosad. Pričaću sa ljudima, da vidim gde to mogu da napredujem kao igrač - istakao je on, pa u dahu nastavio:

Republika

Foto: Tanjug/AP

Džoel Embid

 

- Pokušavam da ne preteram u reakciji. Nije važno gde se izgubi, ne dobija se trofej za drugo, treće ili četvrto mesto. Nebitno je kada se izgubi, važan je samo tim koji pobedi. Lično ne bih bio zadovoljan da sam došao do finala i izgubio, ne bih voleo da sam drugi. Za mene se samo prvo mesto računa, sve ostalo je neuspeh. Gledao sam poslednjih nekoliko minuta ove utakmice i razmišljao gde smo pogrešili. Sada to nije važno, ne bih bio ponosan da smo otišli u finale i izgubili. Želim da pobedim, stalo mi je da pobedim, mrzim kada izgubim, ali neke stvari me ipak podsete da sam uspeo da napravim razliku na neki drugi način. Da sam kao čovek iz Afrike uspeo da utičem na ljude, da ih ubedim da mogu da postignu mnogo toga u životu, da pomognu svojim porodicama. To je nešto veće od košarke. Ima mnogo većih i važnijih stvari u životu. Imam svoju porodicu, sada ću provesti malo vremena sa njima.

Kada se sve ovo sabere i oduzme, jasno je da Džoel Embid nema uticaj na igru Filadelfije kao što Nikola Jokić ima na igru Denvera, te da je MVP nagrada koja je otišla u ruke Kamerunca više nego diskutabilna.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading