TEJTUM DEMOLIRAO NEVIDLJIVOG EMBIDA: Boston ODUVAO Filu i prošao u finale Istočne konferencije!

Autor:

Sport

15.05.2023

00:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Imaćemo reprizu finala konferencija iz 2020. godine.

TEJTUM DEMOLIRAO NEVIDLJIVOG EMBIDA: Boston ODUVAO Filu i prošao u finale Istočne konferencije!

Foto: Tanjug/AP

Džejson Tejtum

Košarkaši Boston Seltiksa su na svom terenu savladali Filadelfija 76erse sa 112:88 i na taj način su izborili plasman u finale Istočne konferencije NBA lige.

Zanimljivu utakmicu broj sedam smo videli samo u prvom poluvremenu, ali je u nastavku usledila kanonada domaće ekipe, pre svega nezaustavljivog Tejtuma, a o svemu najbolje govori podatak da je treću deonicu Boston rešio u svoju korist sa 33:10.

Seltikse je do finala vodio nestvarni Džejson Tejtum, koji je ubacio čak 51 poen, uz 13 skokova i pet asistencija. Takođe, on je i oborio rekord po broju poena u nekoj sedmoj utakmici NBA plej-ofa, koji je držao Stef Kari, koji je nedavno ubacio 50 Sakramento Kingsima. 

Tejtuma su najbolje pratili Džejlen Braun sa 25 poena, odnosno Malkom Brogdon, koji je dodao 12.

Sa druge strane, Tobajas Heris je imao 19, Tajris Maksi 17, a potpuno je zakazao, po običaju, ovogidšnji "MVP", koji je meč završio sa 15 poena i osam skokova. Jedini gori od njega je bio Džejms Harden, koji je imao svega devet poena.

Ovom pobedom, Boston je izborio plasman u finale Istoka, a tamo ih čeka ekipa Majami Hita, tako da ćemo videti reprizu finala konferencija iz 2020. godine, kada su takođe igrali Boston i Majami, odnosno Denver i Los Anđeles.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading