HARDEN SPASAO EMBIDA: MVP nestao kada je bilo najbitnije, "brada" izvukao Filadelfiju! (VIDEO)

Autor:

Sport

08.05.2023

08:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Serija se sada vraća u Boston.

HARDEN SPASAO EMBIDA: MVP nestao kada je bilo najbitnije, "brada" izvukao Filadelfiju! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Džejms Harden i Dok Rivers

Košarkaši Filadelfija 76ersa su stigli do pobede i izjednačenja (2:2) u polufinalnoj seriji Istočne konferencije NBA lige, pošto su na svom terenu, nakon produžetaka, savladali Boston Seltikse sa 116:115.

Ekipa iz Masačusetsa je imala poslednji napad u regularnom delu, ali je Markus Smart promašio za pobedu, pa se ušlo u dodatnih pet minuta. I tu je Boston imao prednost u finišu, nakon nestvarne trojke Džejsona Tejtuma, ali se onda pojavio Džejms Harden, i trojkom iz ćoška doneo vođstvo svom timu.

Imali su Seltiksi još jednom prilikom da postignu koš i dođu do pobede, ali je Tejtum zakomplikovao, a šut Markusa Smarta nije bio na vreme, pa su domaći stigli do vredne pobede.

Filadelfiju je do pobede predvodio Džejms Harden, koji je imao 42 poena, osam skokova i devet asistencija, a najbolje ga je pratio Džoel Embid, sa 34 poena i 13 skokova. Ipak, treba napomenuti da je Embid u finišu utakmic "nestao" sa parketa, odnosno da mu je Al Horford "lupio" tri blokade, koje će ovogodišnji "MVP" sigurno sanjati. Ipak, imao je sreću da je na teren izašla ona dobra verzija Harden, koji je uspeo da poništi sve loše što je Embid uradio u finišu. 

Sa druge strane, Tejtum je bio najefikasniji, pošto je imao 24 poena, ali i 18 skokova, dok je Džejlen Braun dodao poen manje.

Serija se sada vraća u Masačusets, a peti meč je na programu u noći između utorka i srede, od 01:30.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading