LESORU I PANTERU DUPLO VEĆA PLATA: Partizanova bitka za produžetke ugovora lidera!

Autor:

Sport

12.05.2023

23:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Paklenom tandemu kom u junu tekuće godine ističe ugovor neophodno je udvostručiti primanja, tvrdi kredibilni košarkaški izvor.

LESORU I PANTERU DUPLO VEĆA PLATA: Partizanova bitka za produžetke ugovora lidera!

Foto: Starsport

Kevin Panter i Matijas Lesor u akciji

Nakon bolne eliminacije u plej-ofu Evrolige KK Partizan predstoji izazovno leto, budući da okosnici ekipe koja je stigla nadomak fajnal-fora već za mesec dana ističu važeći ugovori. Ali postoji rešenje za miran san navijača, budući da dobro upućeni izvori iz košarkaških krugova tvrde da paklenom tandemu crno-belih klub mora da ponudi duplo veća primanja.

Dakle, pred predsednikom kluba Ostojom Mijailovićem i sportskim direktorom Zoranom Savić je izuzetno težak zadatak, znajući da je kapitenu Kevinu Panteru, Matijasu Lesoru i Danteu Egzumu, nesumnjivo, skočila cena na košarkaškom tržištu. Takođe, jasno je i da finansijski ranjivi klub iz Humske teško može da isparira ponudama bogatih zapadnoevropskih klubova. Međutim...

- Budući da Lesor, nezvanično, zarađuje oko 50.000 evra mesečno neto, Partizan će morati da izdvoji barem još toliko ukoliko želi da ga zadrži. Slična situacija je i s Panterom i Egzumom. U stvari, procene su da bi Matijas od jeseni mogao da zarađuje između 100.000 i 130.000 evra mesečno - piše Jonas Lekšas novinar kredibilnog košarkaškog portala "Basket njuz".

Osim njih, u junu 2023. navršava se saradnja i s nekolicinom bitnih šrafova u mašineriji koju s klupe predvodi Željko Obradović. Među njima su povređeni Aleksa Avramović, a zatim još i Džejms Naneli, Zek Ledej i Joanis Papapetru. Suštinski, gotovo čitav roster koji je izneo takmičenja u AdmiralBet ABA ligi i elitnom takmičenju.

Republika

Foto: Starsport

Kevin Panter i Matijas Lesor

Dobra vest jeste da sigurno ostaje najbitnija karika u Partizanovom lancu - šef struke Željko Obradović. Najtrofejniji trener u istoriji evropske košarke obavezao se na vernost voljenom klubu do juna 2024, što će rukovodećim strukturama u Humskoj 1 u narednom periodu barem malo odagnati glavobolju.

S druge strane, ostatak sastava dogodine će pokušati da ponovi ovosezonski uspeh u crno-belom dresu. Uglavnom se to odnosi na mlađu gardu košarkaša, pojačanu iskusnim potencijalnim reprezentativcem Srbije Danilom Anđušićem. Njegov ugovor je važeći do juna 2024, kao i u slučaju Uroša Trifunovića, Balše Koprivice, Jama Madara i Alena Smailagića, dok su detalji saradnje s perspektivnim Tristanom Vukčevićem nepoznati.

Podsetimo, crno-belima je ostalo da odigraju još i završnicu AdmiralBet ABA lige nakon što su obezbedili prednost domaćeg terena zauzimanjem liderske pozicije u ligaškom delu sezone. Partizan će najpre odmeriti snage s podgoričkim SC Derbijem u dvomeču četvrtfinala (15. i 18. maj), a ukoliko sve prođe po planu, u polufinalu ukrstiće se s boljim iz duela Cedevita Olimpija - FMP (1:1 u seriji).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading