CRNO-BELI U TRANSU: Velika nagrada za Partizan - melem na ranu posle KRAHA u Madridu!

Autor:

Sport

12.05.2023

12:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od dokaza sjajne sezone za beogradske crno-bele.

CRNO-BELI U TRANSU: Velika nagrada za Partizan - melem na ranu posle KRAHA u Madridu!

Foto: Starsport

Košarkaši Partizana

Košarkaš Partizana Jam Madar proglašen je za "Zvezdu u usponu" u Evroligi za sezonu 2022/23.

Organizator igre beogradskog tima je izabran od strane trenera svih 18 ekipa koje su se ove godine nadmetanje u elitnom košarkaškom takmičenju u Evropi.

Izraelski košarkaš je na ovaj način postao tek četvrti igrač u istoriji, koji je ovu nagradu osvojio u svojoj prvoj sezoni u Evroligi. Pre njega, to su uradili Rudi Fernandes, u sezoni 2006/07, Danilo Galinari godinu kasnije, odnosno Goga Bitadze, u sezoni 2018/19.

Takođe, Madar je treći košarkaš Partizana u istoriji koji je poneo ovo prestižno priznanje. To je za rukom pošlo Novici Veličkoviću, u sezoni 2008/09, a isto priznanje je otišlo u ruke Bogdanu Bogdanoviću, pet godina kasnije.

Foto: Starsport

Jam Madar u duelu sa Ognjenom Jaramazom

U ovoj sezoni, plej Partizana je u proseku beležio 5,8 poena po meču, a upisivao je i 1,6 asistencija, i malo preko jednog skoka po susretu.

Nagrada "EuroLeague Rising Star" se dodeljuje igračima koji do 1. jula 2022. nisu napunili 22 godine. Košarkaš Partizana je svoj 22. rođendan proslavio u decembru 2022.

Na ovaj način sigurno je makar malo zalečena rana navijača Partizana, koja je otvorena u sredu, 10. maja, kada su crno--beli prokockali veliku prednost u Madridu i propustili šansu da učestvuju na F4 turniru Evrolige, koji počinje 19. maja u Kaunasu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading