ŠPANCI REŠILI MISTERIJU! Ovo su ŠEST RAZLOGA zbog kojih je Partizan ISPAO od Reala!

Autor:

Sport

11.05.2023

12:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Madriđani su preokretom stigli do pobede u seriji od 3:2 i eliminisali crno-bele iz Evrolige.

ŠPANCI REŠILI MISTERIJU! Ovo su ŠEST RAZLOGA zbog kojih je Partizan ISPAO od Reala!

Foto: Starsport

Osim plasmana na fajnal-for, košarkaši Reala uspeli su da učine nešto što pre njih nikada nije u najelitnijem klupskom takmičenju.

Španski mediji veličaju uspeh izabranika Ćusa Matea, a u hvalospevima prednjači "As", koji je naveo šest ključnih razloga za veliki preokret "kraljevskog kluba".

Novinar pomenuttog lista Alberto Klemente je otkrio o kakvim se razlozima radi:

Najpre je istakao tuču tokom druge utakmice u Vizink centru, kada je najveći ceh platio Geršon Jabusele i dobio pet mečeva suspenzije, ali Partizan nije mogao da računa na Kevina Pantera i Matijasa Lesora, dok je Dante Egzum osećao posledice posle rvačkog zahvata francuskog centra.

Kao drugi razlog španski novinar napominje Valtera Tavares. Gorostas sa Zelenortskih Ostrva je dominirao protiv crno-belih, uprkos povredi koju je zaradio u prvom meču. Najavio je preokret fantastičnim partijama u Areni, kada je bio najbolji pojedinac Reala.

Republika

Foto: Starsport

 

Na trećem mestu, Klemente je apostrofirao fenomenalnu odbranu domaćina. Madriđani su zonskom igrom "umirili" Partizan, viđene su česte rotacije, ali je postavka 2-3 igre u defanzivi najviše prouzrokovala prolasku dalje.

Uvrstio je novinar "Asa" i trenera Reala Hezusa Ćus Matea, tačnije njegov izbor za peti meč u kome je dao šansu Eliju Ndiaeu da bude starter. Košarkaš iz omladinskog pogona je bio prinudno rešenje, a šef struke Madriđana mu je ukazao priliku pre iskusnog Petra Kornelija, koga nije bilo u protokolu.

Foto: Starsport

 

Mladi košarkaš mu se "revanširao" sa četiri postignuta poena i isto toliko skokova za 12 minuta provedenih u igri, onemogućivši Zeku Ledeju da bude efikasan. Partizanov Amerikanac je tada šutirao 0/5 za dva, iako je pred grobarima imao učinak 12 od 14 iz igre.

Najvažniji i poslednji, šesti razlog su Realovi veterani: Serhio Ljulj (35), Rudi Fernandes (38) i Serhio "Ćaćo" Rodriges (36).

Republika

Foto: Starsport

 

Pomenuti trio je vodio Madriđane u majstorici do trijumfa, u trenucima kada su ih svi otpisali, a na semaforu stajalo 18 koševa prednosti za Obradovićeve izabranike.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading