PARTIZAN IZGUBIO DOBIJENO: Real napravio ŠOKANTAN preokret, Ljulj i Rodrigez odveli Madriđane na F4!

Autor:

Sport

10.05.2023

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nisu uspeli crno-beli da naprave nestvaran podvig.

PARTIZAN IZGUBIO DOBIJENO: Real napravio ŠOKANTAN preokret, Ljulj i Rodrigez odveli Madriđane na F4!

Foto: Starsport

Košarkaši Real Madrida su savladali Partizan sa 98:94 (22:23, 17:32, 30:21, 29:18) u majstorici četvrtfinalne serije Evrolige, čime su obezbedili sebi mesto na F4 turniru u Kaunasu.

Neverovatan meč smo videli u Vizink centru, delovalo je da će crno-beli uspeti da naprave podvig i plasiraju se na završni turnir, ali su u finišu potpuno posustali, pa ćemo Real gledati u duelu sa Barselonom.

Bolje je Partizan otvorio meč, vodio je većim delom prve četvrtine, a na kraju je rezultat glasio 23:22. Druga deonica je bila još bolja, Kevin Panter je igrao kao u transu, pa su crno-beli postepeno stigli do dvocifrene prednosti. Ona je samo rasla, Valter Tavares je stigao napravio tri faula, a posle serije trojki, izabranici Željka Obradovića su na poluvreme poneli +16 (55:39).

Početkom treće deonice je bilo i 18 razlike (59:41), pa je delovalo da ćemo Partizan ipak gledati na F4 turniru. Pokušavao je Real da se vrati, ali Panter i Egzum nisu to dozvoljavali svojim trojkama. Ipak, postepeno, Madriđani su se približavali, pa je na kraju treće četvrine bilo samo +7 za beogradski tim (76:69).

 

 

Četvrta četvrtina je krenula u istom ritmu, Serhio Rodrigez i Serhio Ljulj su igrali kao u transu, Real je podigao nivo odbrane, pa je sredinom četvrte deonice stigao i do prednosti. Pokušavao je Panter da održi svoj tim u igri, pogodio je čak sedam trojki, ali ni to nije bilo dovoljno.

Izgledalo je da je sve rešeno kada je Real stigao do 97:89, ali se gost ponovo vratio na samo -3, a imao je Partizan i šut za izjednačenje. Ipak, Panter nije pogodio, Hezonja je došao do skoka, pa su Madriđani održali prednost do samog kraja.

Real Madrid je do pobede predvodio Musa sa 20 poena, Rodrigez je imao 19 poena i šest asistencija, Hezonja je imao 13, a Edi Tavares 12 poena.

Sa druge strane, Kevin Panter je ubacio 28 poena, uz sedam datih trojki, a najbolje ga je pratio Egzum sa 16.

Real je ovom pobedom izborio plasman na F4, a njihov duel sa Barselonom je zakazan za 19. maj, kada će biti odigrano i drugo polufinale, između Olimpijakosa i Monaka.

LIVE BLOG

KK Real Madrid - KK Partizan

98:94 (22:23, 17:32, 30:21, 29:18)

Dvorana: Vizink centar

Sudije: Boris Rižik, Olegs Latiševs, Mehdi Difala

Gledalaca:

Tok meča:

Tok četvrte četvrtine:

10. minut - Trojka Ledeja, tajm-aut Real! Prošlo je samo devet sekundi, Partizan je ponovo u igri, do kraja je ostalo 47 sekundi.

10. minut - Koš Egzuma, kojim je smanjio na -6. Real promašuje dva vezana napada, imaće crno--beli posed na 56 sekundi do kraja.

8. minut - Ćaćo Rodrigez je uništio Partizan. Postiže koševe na sve načine, na to se nadovezao Ljulj sa nemogućom trojkom, Real ima +9 pred poslednja dva minuta.

6. minut - Raspucao se Real, nezaustavljivi su. Ljulj je ubacio trojku za vođstvo Madriđana, prvi put od prve deonice.

4. minut - Rodrigez igra kao u transu, pogodio je dvojku, nakon trojke Hezonje, nerešeno je u Madridu (81:81). Tajm-aut Obradović.

2. minut - Počela je četvrtina košem Rodrigeza, ali vraća Smailagić monstruoznim kucanjem. Ipak, Alen završava duel zbog pet faulova, a Rodrigez vraća trojkom.

Tok treće četvrtine:

 

 

Kraj treće deonice, Partizan vodi 76:69! Tri penala je pogodio Musa u poslednjoj sekundi, nakon što je Fernandes izašao zbog povrede, pa nas čeka neočekivano neizvesna završnica!

10. minut - Real prvi put smanjuje na jednocifrenu razliku posle trojke Serhija Rodrigeza. Obradović je uzeo minut odmora, do kraja četvrtine je 40 sekundi.

8. minut - Četvrti faul i Tavaresa. Trojka Lideja, tajm-aut traži Mateo. Real se vraća, dve vezane dvojke.

6. minut - Sada pogađa i Egzum, već deseta trojka za Partizan. Na drugoj strani faul na Gosu, Lesor pravi svoj četvrti faul.

4. minut - Šou u Madridu u režiji Kevina Pantera, koji je pogodio dve neverovatne trojke. Sa druge strane, pogađaju Hanga i Musa, zakuvalo se u Beogradu.

2. minut - Treća deonica je počela zakucavanjem Hezonje, ali je sa druge strane Panter odgovorio trojkom sa devet metara.

Kraj druge četvrtine, Partizan vodi 55:39! Dominacija crno-belih, beogradski tim je ubacio sve što je bacio na koš, domaćin, opterećen faulovima, nema odgovora za Partizan.

Najefikasniji je Kevin Panter sa 16 poena, dok je Naneli na 9. Sa druge strane, Musa je najefikasniji sa devet poena.

8. minut - Lesor dominira, pogodio je svih šest slobodnih bacanja na meču, Partizan se odlepio na dvocifrenu prednost.

6. minut - Rasplamsala se borba u Madridu. Tavares zakucava, ali na drugoj strani Naneli pogađa trojku. Treći faul pravi Valter Tavares, Mateo je podivljao i dobio tehničku.

4. minut - Posle minuta odmora, Lesor zakucava, Partizan je na +9. Sa druge strane, nestvarna trojka Fabijena Kozera u poslednjoj sekundi. Real je već u bonusu, odlična vest za Partizan.

2. minut - Četvrtina je počela penalima Nanalija, a uzvratio je Rodrigez trojkom. Ipak, Panter vraća trojku, a zatim kapiten ubacuje i trojku, nakon tehničke za klupu Reala.Nova trojka za Amerikanca, Mateo traži tajm-aut.

Tok prve četvrtine:

Kraj prve deonice, Partizan vodi 23:22! Egzum je na šest poena, Papapetru ima pet, na drugoj strani je Musa najefikasniji sa šest ubačenih poena.

10. minut - Gledamo ogroman broj slobodnih bacanja na obe strane. Real Madrid je iskoristio svih deset, na drugoj strani je Partizan takođe realizovao svih šest penala. Crno-beli su na +1 u finišu prve deonice.

8. minut - Sjajnu seriju igra Vilijams-Gos, pogodio je novi šut sa poludistance. Sa druge strane, prvu trojku na meču pogađa Janis Papapetru. Promašaj Reala, na drugoj strani Tavares pravi drugi faul, ogroman problem za Madriđane na startu duela.

6. minut - Prvi TV tajm-aut u Španiji, Partizan posle poena Madara ima prednost (10:8). Problem može predstavljati broj faulova poslednje linije - Smailagić već ima dva, a sada je i Matijas Lesor upisao prvu ličnu grešku.

4. minut - Tvrd start u Madridu. Panter je pogodio svoj prvi šut, na drugoj strani Valter Tavares je sa četiri poena jedini strelac za Madriđane.

2. minut - Prvi koš na meču je postigao Alen Smailagić. Sa druge strane, Tavares pravi prvu ličnu grešku.

1. minut - Krenuo je duel u Vizink centru!

Počeo je duel u Madridu!

20:30 - Večerašnji duel će propustiti centar Reala. Više o tome pročitajte OVDE.

20:20 - Navijači Partizana se zagrevaju za večerašnji meč.

20:15 - Kevin Panter se zagreva za odlučujući duel.

19:55 - Autobus sa igračima Partizana je kasnije nego inače stigao u Vizink centar.

 

 

19:50 - Iz Partizana su pozvali navijače da zajedno isprate utakmicu na Kalemegdanu, gde je bilo organizovano i gledanje trećeg i četvrtog susreta.

UVOD

Košarkaši Real Madrida dočekuju u sredu, od 21 čas, ekipu Partizana, u petoj utakmici četvrtfinalne serije Evrolige.

Crno-beli su posle dva meča imali neočekivanu prednost, ali je tuča krajem drugog susreta znatno uticala na nastavak ove serije, a "parni valjak" u dva meča u Beogradu nije uspeo da izbori plasman dalje, pa će sada taj poduhvat juriti u Madridu, u Vizink centru.

Jasno je koliko je ovaj duel bitan za obe ekipe, a posebno za Partizan, koji ovako značajnu utakmicu verovatno nije igrao od polufinala Evrolige, kada je 2010. godine poražen od Olimpijakosa.

Pokušaće izabranici Željka Obradovića da dođu do ogromnog uspeha, i da treći put zaredom savladaju aktuelnog vicešampiona Evrope u Madridu, a u tome će im pomoći prisustvo Kevina Pantera, kapitena ekipe, koji zbog suspenzije nije igrao na duelima u Beogradu.

Tu je takođe i Matijas Lesor, kojeg nije bilo u meču broj tri, a jedini problem za Žoca predstavlja povreda Alekse Avramovića, koji neće biti u mogućnosti da pomogne svojim saigračima u petoj utakmici, a verovatno i do kraja sezone.

Sa druge strane, Madriđani će biti znatno oslabljeni, pošto je Geršon Jabusele zbog suspenzije završio sezonu, dok na terenu nećemo videti ni Gabija Deka, koji je u finišu prošlog meča doživeo tešku povredu kolena.

Podsećamo, pobednik ovog susreta će izboriti plasman na F4 Evrolige, gde će u polufinalu odmeriti snage sa Barselonom, 19. maja u Kaunasu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading