JOKIĆEV ČAS KOŠARKE - NOVI TRIPL-DABL! Denver ODUVAO Finiks i došao na korak do finala, ŠOK u Bostonu! (VIDEO)

Autor:

Sport

10.05.2023

06:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavljeno je doigravanje u najkvalitetnijoj ligi sveta, trijumf Nagetsa, poraz Seltiksa.

JOKIĆEV ČAS KOŠARKE - NOVI TRIPL-DABL! Denver ODUVAO Finiks i došao na korak do finala, ŠOK u Bostonu! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Duel Jokića i Ejtona

Košarkaši Denvera poveli su sa 3:2 u polufinalnoj seriji plej-ofa Zapada zahvaljujući trijumfu nad Finiksom u Bol areni rezultatom 118:102.

Srpski centar Nikola Jokić odigrao je još jednu maestralnu partiju, a meč je okončao sa tripl-dabl učinkom od 29 poena, 13 skokova i 12 asistencija. Somborac je iz igre šutirao 12/20, uz dve pogođene trojke iz tri pokušaja, a izabranici trenera Majka Melouna susret su prelomili u svoju korist tokom treće četvrtine, koja im je pripala sa ubedljivih 39:25.

U pobedničkom sastavu istakao se i Braun sa 25 koševa, dok je Marej dodao 19. Sa druge strane, kod Sansa su prednjačili Buker sa 28 poena i Durent sa 26 (11 uhvaćenih lopti), ali nedovoljno za "brejk".

Serija se sada seli u Arizonu, naredni meč na programu je u noći između četvrtka i petka, a koliko je Denver blizu konferencijskog finala svedoči i podatak da u 82% slučajeva tim koji dobije petu utakmicu i povede sa 3:2 prolazi dalje.

Što se tiče Istoka, Filadelfija je napravila džinovski korak ka finalu savladavši u gostima Boston sa 115:103. Fila takođe sada ima 3:2 i "meč loptu" na svom parketu, a do pobede ju je nosio Džoel Embid sa 33 poena i sedam skokova.

Seltiksi, koji su sada na rubu eliminacije, su razočarali svoje navijače u "TD Gardenu", a nije im pomogao ni odličan učinak Tejtuma koji je bio strelac 36 koševa, uz deset skokova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading