OČEKUJE NAS DRUGAČIJA UTAKMICA: Mijović otkrio ključ trijumfa protiv Mege!

Autor:

Sport

06.05.2023

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska ekipa će pokušati da seriju vrati u Moraču.

OČEKUJE NAS DRUGAČIJA UTAKMICA: Mijović otkrio ključ trijumfa protiv Mege!

Foto: Starsport

Košarkaši Mege dočekaće u nedelju, od 18 časova, ekipu Budućnosti, u drugom meču četvrtfinalne serije AdmiralBet ABA lige.

Ekipa iz Podgorice je slavila u prvom duelu, a u Sremskoj Mitrovici će imati šansu da obezbedi plasman među najbolje četiri ekipe.

Pred ovaj duel se oglasio i trener Budućnosti, Petar Mijović, koji je istakao da njegov tim čeka duel protiv talentovane ekipe.

- Arhivirali smo prvu utakmicu. Pokušali smo da iz nje uzmemo pozitivne stvari koje su se desile. Sa ogromnom pažnjom smo pristupili pripremi drugog meča. U prvoj četvrtini i poslednjih pet minuta prve utakmice Mega je pokazala koliko opasna može da bude. To je talentovana ekipa koja igra dobro i koja je trenirana jako dobro. Ako im dozvolite da igraju njihovu igru, odnosno da nivo agresivnosti ne bude na dobrom nivou, onda postoje još opasniji. Nadam se da ćemo u tom delu odraditi bolji posao - rekao je Petar Mijović, trener Budućnosti.

Foto: KK Budućnost Voli

Petar Mijović, trener Budućnosti

Dodao je da će sutra biti sigurno drugačiji duel nego u Podgorici.

- Sigurno da nas očekuje drugačija utakmica nego u Podgorici. Mega na svom terenu igra drugačije. Svaki pad koncentracije, svaka mekoća u odbrani, odstupanje od osnovnih napadačkih meta i zamisli može da nas uvede u problem i da nas dovede u situaciju da nas Mega poremeti i da nam ne dozvoli da u dva meča rešimo putnika u polufinale - rekao je Mijović.

Sa njim se slaže i Aleksa Ilić, košarkaš ekipe iz Crne Gore.

- Oko 45 dana sam pauzirao. Pre 15 dana sam se priključio ekipi. Prvih nekoliko treninga je bilo teže dok nisam ušao u formu. Dosta to dobro izgleda, kako vreme odmiče sve je bolje. Prvu utakmicu smo igrali jako dobro. Oni su bolje otvorili meč, ali smo uz Erikovu minijaturu kontrolisali utakmicu i priveli je kraju. Utakmica u Sremskoj Mitrovici će biti teža. Imali smo vremena da odmorimo. Svi igrači su zdravi. Idemo na pobedu - rekao je Ilić.

Podsetimo, drugi meč se igra u nedelju, 7. maja, a početak u Sremskoj Mitrovici je zakazan za 18 časova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading