KARIJEVIH 50 ZA MEGDAN SA LEJKERISMA: "Ratnici" SRUŠILI "kraljeve", fantastični Stef OBORIO još jedan REKORD!

Autor:

Sport

01.05.2023

00:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aktuelni šampion nastavlja odbranu trona.

KARIJEVIH 50 ZA MEGDAN SA LEJKERISMA: "Ratnici" SRUŠILI "kraljeve", fantastični Stef OBORIO još jedan REKORD!

Foto: Tanjug/AP

Stef Kari i Terens Dejvis

Košarkaši Golden Stejt Voriorsa savladali su Sakramentno Kingse 120:100 kao gosti u sedmoj utakmici četvrfinalne serije plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige. Franšiza iz San Franciska se ukupnim rezultatom 4:3 plasirala u polufinale gde ih čekaju Los Anđeles Lejkersi.

 

Početak utakmice nije delovao da bi mogao da donese dešavanja koja su kasnije došla na snagu. Izuzetno je igrao Sakramento, na obe strane terena, a Domantas Sabonis je bio čovek oko koga se mnogo vrtelo u igri domaće ekipe.

To se oslikavalo i na parketu, gde su Kingsi sa pravom nakon prvih 24 minuta košarke mogli da se nadaju plasmanu u drugu rundu - 58:56.

Ipak, u drugom poluvremenu desio se potpuni kolaps "kraljeva", koji su sebi dozvolili izuzetno lošu napadačku partiju u nastavku, pre svega Dierona Foksa i ostatka šutera Sakramenta, što je Golden Stejt znao kako da iskoristi.

Blistao je Stef Kari, odigrao je jednu od najboljih plej-of utakmica u karijeri, što je odvelo Voriorse u polufinale Zapadne konferencije. Svemogući Stej je ubacio 50 poena što je najbolji učinak jednog igrača u istoriji sedmih utakmica plej-of NBA lige.

Endrju Vigins je dodao 17, Klej Tompson 16, a diskretni heroj Kevon Luni 11 poena uz čak 21 skok.

Kod Sakramenta najbolji je bio Domanstas Sabonis sa 22 poena, Dieron Foks je ubacio 16, Terens Dejvis i Malik Monk po 14...

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading