PENALI KOBNI PO AJAKS I TADIĆA: "Kopljanici" ostali bez trofeja, mladi Silva heroj PSV-a!

Autor:

Sport

30.04.2023

21:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi put od 2009. godine osvajača popularnog KNVB Bekera, odlučili su jedanaesterci.

PENALI KOBNI PO AJAKS I TADIĆA: "Kopljanici" ostali bez trofeja, mladi Silva heroj PSV-a!

Foto: Profimedia

PSV je osvajač Kupa Holandije! Ekipa iz Ajndhovena je posle penal serije bila bolja od Ajaksa i tako stigla do trofeja. Nakon 120 minuta nije bilo pobednika (1:1), dok je rulet sa 11 metara završen rezultatom 3:2 u korist "filipsovaca".

 

 

U sjajnom ambijentu na roterdamskom stadionu De Kajp, PSV je imao blagu inicijativu. Zanimljivo, ekipa iz Amsterdama, izuzev pogotka, nije uputila nijedan udarac na gol.

Poveo je Ajaks u 43. minutu, Bergvajn je uz pomoć prvotimca PSV-a Brentvajta, obezbedio ekipi Dušana Tadića prednost od 1:0. Izjednačio je PSV u 67. minutu. Odlično se snašao Simons, prevario dvojicu protivničkih fudbalera i ostavio prostor Torganu Azaru da sa sedam metara pošalje loptu u mrežu "kopljanika".

U produžecima nije bilo većih uzbuđenja, a onda - drama!

Posle otvaranja penal serije u režiji kapitena Ajaksa i Srbije Dušana Tadića i Torgana Azara, u drugoj i trećoj seriji fudbaleri obe ekipe nisu bili precizni sa bele tačke. U petoj seriji, Alvarez je početnički ostavio prostor Fabiju Silvi da odnese trofej u Ajndhoven. Portugalac je rutinski smestio loptu u mrežu i oglasio veliko slavlje navijača PSV-a.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading