ŠOK U SAN FRANCISKU! Šampion pred ELIMINACIJOM! Kraljevi vratili BREJK, na OVO se čekalo 19 godina!

Autor:

Sport

29.04.2023

07:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Sakramenta pobedili su Golden Stejt u šestom meču prve runde plej-ofa rezultatom 118:99 i izjednačili u seriji na 3:3.

ŠOK U SAN FRANCISKU! Šampion pred ELIMINACIJOM! Kraljevi vratili BREJK, na OVO se čekalo 19 godina!

Foto: Tanjug

Kada se najmanje očekivalo, "kraljevi" su zablistali u punom sjaju i već unapred pripremljeno slavlje "ratnika", pokvarili trijumfom u San Francisku.

Iako su imali veliku priliku da već u šestom meču upišu četvrti uzastopni trijumf i posle starta 0:2 u seriji dođu do plasmana u narednu rundu, Kari, Tompson i ekipa popili su "gorku pilulu" od gostiju iz Kalifornije i moraće u odlučujućoj sedmoj utakmici da traže prolaz dalje.

Samo što će umesto branioca titule, veliku podršku sa tribina imati Sakramento, budući da se majstorica igra pred njihovim navijačima, zbog boljeg plasmana tokom uvodnog dela sezone.

Izgledalo je u jednom trenutku da će odluka pasti već u ovom duelu, međutim, Kingsi su odbranili vođstvo koje su imali tokom većeg dela susreta i šokirali pristalice Voriorsa.

Republika

Foto: Tanjug

 

Sakramento je furiozno ušao u utakmicu, serijom 8:0 gosti su otvorili duel, ali je Golden Stejt ubrzo konsolidovao redove i već na prvu pauzu otišao sa vođstvom 25:23.

Ipak, u drugoj četvrtini, gosti su stigli do prve dvocifrene prednosti (49:38), koju su održavali u većem delu meča. 

Krajem treće deonice ona je narasla i na 13 poena (88:75), da bi u poslednjem kvartalu dosegla maksimalnih +19 (116:97), sa koliko razlike su i dobili gosti ovaj duel.

Ovim trijumfom Sakramento je došao u poziciju da se prvi prvi put posle 19 godina nađe u drugoj rundi plej-ofa, još od vremena Vlade Divca, Predraga Stojakovića, Krisa Vebera i ostalih tadašnjih asova Kingsa, koji su to izborili 2004.

Najbolji u pobedničkom timu bio je DeAron Foks sa 26 poena, 11 asistencija i četiri uhvaćene lopte, efikasniji od njega bio je samo Malik Monk sa 28 koševa, šest skookova i četiri dodavanja, dok su dvocifreni još bili Kigen Mari sa 15 poena, odnosno, Trej Lajls i Kevin Huerter koji su ubacili po 12 koševa.

Foto: Tanjug

 

Kod Golden Stejta, "spleš braća" Kari i Tompson imali su pomoć samo Viginsa koji je meč završio sa 13 poena. Stef je bio najefikasniji u poraženom sastavu sa 29 koševa, dok je Klej dodao sedam poena manje.

Foto: sofascores/printscreen

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading