PARTIZAN U VELIKIM PROBLEMIMA! Crno-belima preti SUROVA kazna, ali i žestok ŠAMAR protiv Reala!

Autor:

Sport

28.04.2023

09:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Partizana pobedili su Real u Madridu i u drugoj utakmici plej-of faze Top 8 Evrolige.

PARTIZAN U VELIKIM PROBLEMIMA! Crno-belima preti SUROVA kazna, ali i žestok ŠAMAR protiv Reala!

Foto: Starsport

Ledej i Papapetru sa saigračima iz Partizana

Izabranici Željka Obradovića su još ubedljivije, nego u prvom meču, savladali Madriđane u Vizink areni, ali je blistava partija crno-belih ostala u senci brutalne tuče.

Na minut i 40 sekundi pre kraja utakmice, došlo je do nesportskog faula Serhija Ljulja nad Kevinom Panterom, kapiten Partizana je odgovorio na provokaciju i nastala je opšta makljaža.

Epilog svega je teška povreda Dantea Egzuma, koga je udario Geršon Jabusele, pa njegovo učešće u trećem meču je pod znakom pitanja.

Čelnici Evrolige su utakmicu registrovali postignutim rezultatom, ali se o kaznama još nisu izjasnili.

Treba, ipak, podsetiti da je pre tačno deceniju u najelitnijem košarkaškom evropskom takmičenju takođe viđena neviđena tuča, u duelu Olimpijakosa i Galatasaraja. Te 2013. godine u klinču su se našli Mirza Begić i Pops Mensa-Bonsu.

Dok je trajala borba za loptu posle slobodnih bacanja, Begićevo udaranje laktom jako je iznerviralo Mensa-Bonsua i tu je nastao haos.

Mensa-Bonsu nije ostao dužan i revanširao se Bosancu krošeom, umešali su se ostali akteri da ih razdvoje, ali je igrač turske ekipe izbegao gužvu i još jednom nasrnuo pesnicom na asa Olimpijakosa.

Strasti su se rasplamsale, a kada se situacija smirila, Begić i Mensa-Bonsu su isključeni, kao i košarkaš Olimpijakosa Jorgos Printezis.

Crveno-beli iz Pireja su kažnjeni utakmicom bez publike, dok je Printezis dobio četiri meča pauze i 10.000 evra. Kod Galate, Pops Mensa-Bonsu kažnjen je tri duela pauze i 10.000 evra, a Mirza Begić jedan susret i 15.000 evroopskih novčanica.

Foto: Starsport

Obradović i Egzum

Što se tiče scena iz Madrida, u Partizanu najveća kazna preti kapitenu Kevinu Panteru, povređenom Danteu Egzumu i Matijasu Lesoru zbog toga što je nasrnuo na Džanana Musu.

U Realu suspenziju bi mogao da dobije Geršon Jabusele zbog obaranja Egzuma, Argentinac Gabrijel Dek jer je ušao u tuču i koristio pesnice, kao i najvećeg krivca za haos Serhija Ljulja, koji se u međuvremenu izvinio za napravljeni incident.

Ukoliko se dogodi da Panter bude suspendovan, a Australijanac zbog povrede ne bude mogao da igra u trećoj utakmici, Obradovićev tim biće žestoko oslabljen.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading