NIKADA NE BISTE POGODILI! Evo šta u PREVODU znači ime i prezime Fakunda Kampaca! GENIJALNO!

Autor:

Sport

25.04.2023

11:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji košarkaš Crvene zvezde propustio je poslednji meč, kao i Luka Vildoza.

NIKADA NE BISTE POGODILI! Evo šta u PREVODU znači ime i prezime Fakunda Kampaca! GENIJALNO!

Foto: Starsport

Bez argentinskog tandema, koji su kasno registrovani za početak AdmiralBet ABA lige, izabranici Duška Ivanovića su uspeli da ostvare ubedljiv trijumf u Stožicama.

Međutim, i kada nije na parketu, Fakundo Kampaco je u centru zbivanja, dok je zahvaljujući blistavim partijama na Malom Kalemegdanu ekspresno postao ljubimac navijača srpskog i regionalnog šampiona.

Ono što, ipak, ogroman broj zvezdaša ne zna, je šta u prevodu znači ime i prezime nekadašnjeg plejmejkera Reala i Denvera, kada se na srpski prevede sa jezika zemalja iz kojih vuče korene.

Njegovo ime (Fakundo) može se često čuti u Španiji i Portugaliji, gde je veoma popularno, baš kao i u Južnoj Americi, a potiče od latinske reči fakundus, što u prevodu glasi elokventan.

Republika

Foto: Starsport

 

Kampacovo prezime dolazi iz Italije, na tamošnjem jeziku je polje, a po verziji korzikanskog jezika može da se prevede i kao kampovanje.

Nema sumnje da je malo navijača Crvene zvezde znalo za ovaj podatak, ali Delijama je daleko bitnije što Fakundo u svakom meču briljira, kako asistencijama, tako i poenima, pa je bez dileme najbitniji šraf u mašineriji trenera Ivanovića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading