DONEO IM TITULU, PA POPIO OTKAZ! Najbolji trener već dobio NASLEDNIKA!

Autor:

Sport

22.04.2023

11:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rukovodstvo Toronto Reptorsa zahvalila se na saradnji Niku Nursu.

DONEO IM TITULU, PA POPIO OTKAZ! Najbolji trener već dobio NASLEDNIKA!

Foto: Ap photo

Posle pet sezona provedenih u Torontu, Nik Nurs će potražiti novi posao, dok je najveći kandidat da sedne na klupu Reptorsa Ime Udoka!

Trener koji je sa kanadskim timom osvojio 2020. NBA ligu i u istoj sezoni proglašen za najuspešnijeg stručnjaka najjače lige na svetu, izgubio je poverenje čelnika kanadske ekipe.

Stigao je Nurs 2018. godine u Toronto i sa Kavajom Lenardom već sledeće sezone osvojio istorijski šampionski prsten. Potom je usledila i nagrada za najboljeg trenera u NBA, ali mu je sada samo ostala funkcija selektora kanadske reprezentacije.

Reptorsi nisu dangubili, pa su kao prvog aspiranta za preuzimanje ekipe označili Ime Udoku, što je potvrdio uvek dobro obavešteni ESPN. Ovaj 45-godišnji stručnjak je tri puta bio pomoćnik u timovima gde je radio, da bi pre dve sezone zvanično dobio prvi samostalni posao kao trener Bostona. Odveo je Seltikse do velikog NBA finala, međutim uručen mu je otkaz zbog skandala koji je izbio.

Foto: Tanjug/AP

Ime Udoka

Naime, početkom sezone Seltiksi su ga suspendovali, da bi zatim isplivalo na površinu kako su razlozi za to bili njegovi intimni odnosi sa članicom stručnog štaba.

Dokazi su ustanovili da je Ime Udoka prisiljavao koleginicu da uđe u vezu sa njim. U tom trenutku je zvanično bio u vezi sa poznatom glumicom Niom Long, sa kojom ima i dete.

Toronto je sezonu na "Istoku" završio na 9. mestu sa skorom 41-41, ali je u plej-inu eliminisan od Čikago Bulsa, koje je kasnije izbacio Majami i otišao u plej-of na megdan lideru Milvokiju. Trenutni rezultat u toj seriji je 1:1.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading