ŠPANCI OČIMA NE VERUJU! Nisu svesni šta je Obradović DOŽIVEO u Hrvatskoj!

Autor:

Sport

18.04.2023

13:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović je "večan i nedoljiva figura", piše španski sportski dnevnik Marka posle ovacija koje je šef struke "crno-belih" dobio pre početka utakmice u Zadru.

ŠPANCI OČIMA NE VERUJU! Nisu svesni šta je Obradović DOŽIVEO u Hrvatskoj!

Foto: Starsport

Partizan je slavio u Hrvatskoj i zadržao lidersku poziciju AdmiralBet ABA lige, a uticajni španski medij prenosi sledeće:

- Željko Obradović je večan: Ogromne ovacije u Zadru - naslov je teksta čuvene Marke, u kome se dodaje:

- Iako su odavno splasnule tenzije, često strancima bude neobično kad dođe do ovakvih momenata na Jadranu. Neke ličnosti su u svakom slučaju daleko iznad svih podela, to pokazuje i slučaj Željka Obradovića. Neočekivano, legendarni trener beogradskog Partizana dobio je ovacije sa tribina u Hrvatskoj. Jadranska liga ima nešto od one balkanske identitetske košarke koja je zadivila svet krajem prošlog veka - prenosi Marka.

Foto: Starsport

 

Kako se navodi, taj identitet je dezintegrisan u različitim narodima koji su proizašli iz sukoba na Balkanu i koji su, između ostalog, doveli do odvajanja jugoslovenskih republika.

- Od pomenutog raskola, čudno je videti znake naklonosti između jednog i drugog naroda, pa i na sportskom nivou. Ali Željko Obradović je suviše neodoljiva figura da bi izbegao pohvale. Beogradski Partizan, aktuelni tim legendarnog srpskog trenera, gostovao je na hrvatskom Zadru. Bilo je dovoljno da se pojavi u tunelu svlačionice da počnu neverovatne ovacije publike. Tribine su se tek popunjavale, ali zvuk je bio gromoglasan. Obradović se ganut zahvalio, uz naklon publici - piše ''Marka''.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Aca

19.04.2023 18:39

U Špance baš zanima šta je ŽELJKO doživeo u Hrvatskoj. Eno čela ŠPANIJA PARALISANA.