VRHUNSKE VESTI ZA DELIJE: Crvena zvezda DOBILA pleja za narednu sezonu?

Autor:

Sport

16.04.2023

12:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavio je da pruža fantastične partije.

VRHUNSKE VESTI ZA DELIJE: Crvena zvezda DOBILA pleja za narednu sezonu?

Foto: Starsport

Veliku pažnju na sebe u poslednje vreme privlači Nikola Topić, košarkaš Crvene zvezde, koji trenutno nastupa za ekipu OKK Beograda.

Podsetimo, Topić je sezonu krenuo u Zvezdi, upisao je i nekoliko nastupa u Evroligi, ali je tokom sezone prosleđen na kaljenje u beogradski tim koji se takmičio u Košarkaškoj ligi Srbije.

To se pokazalo kao pravi potez, pošto je mladi plejmejker brzo izrastao u vođu "klonfera", a to je potvrdio još jednom sjajnom partijom i to u poslednjem kolu KLS-a.

Igrač rođen 2005. godine je upisao 17 pobeda, a uz to je imao i po šest skokova i asistencija, u pobedi svoje ekipe nad Slobodom iz Užica, rezultatom 94:69.

Republika

Foto: Starsport

Nikola Topić u dresu Crvene zvezde

Na taj način su izabranici Vuleta Avdalovića na sjajan način okončali ovu sezonu, a sa skorom od 18 pobeda i 12 poraza su takmičenje završili na petom mestu i na taj način su izborili učešće u Superligi Srbije, koja će se igrati u maju i junu ove godine.

Od dolaska Topića, OKK je odigrao 15 utakmica, a za to vreme su upisali 12 pobeda i tri poraza, po čemu su najuspešnija ekipa drugog dela sezone u KLS-u.

Plasman u Superligu su uz OKK Beograd obezbedili i Zlatibor iz Čajetine, Spartak iz Subotice, Vojvodina iz Novog Sada, Metalac iz Valjeva, kao i ekipa Dinamika.

U niži rang će Kolubara i Dunav, a pridružiće im se i Zdravlje, ukoliko Borac iz Čačka ne uspe da u baražu obezbedi opstanak u AdmiralBet ABA ligi.

Jasno je da se Topić dokazao na pozajmici, pa ne bi trebalo da čudi ukoliko naredne sezone postane standarni član Zvezdine rotacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading