SADA JE SVE JASNO: Evo kada Partizan igra prvi meč sa Realom!

Autor:

Sport

14.04.2023

23:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crno-bele na putu do završnog turnira čeka "kraljevski klub".

SADA JE SVE JASNO: Evo kada Partizan igra prvi meč sa Realom!

Foto: Starsport

KK Partizan

Košarkaši Partizana su zabeležili novi trijumf, pošto su u utakmici 34. kola Evrolige savladali na svom terenu Panatinaikos sa 83:81 (18:26, 21:19, 19:21, 25:15).

Ovom utakmicom, crno-beli su spustili zavesu na regularni deo sezone, a po završetku ostalih mečeva su saznali i svog rivala u Top 8 fazi. To će biti Real Madrid, aktuelni vicešampion Evrope.

Partizan je na kraju regularnog dela završio na šestom mestu sa skorom 20-14, vicešampion Evrope na trećem, sa učinkom 23-11, pa će se ova dva velikana sastati u četvrtfinalnoj seriji Evrolige.

Jasno je i kada će prvi meč biti odigran, a u pitanju je 25. ili 26. april u Madridu. Pošto postoje četiri duela u okviru ove faze, dva će svoje mečeve igrati 25. aprila, odnosno u utorak, dok će druga dva para igrati u sredu. Dva dana kasnije slede drugi mečevi, a nakon toga će se serije preseliti na teren slabije rangiranih timova.

Osim Partizana i Reala, poznati su i ostali parovi ove faze, a čine ih Olimpijakos-Fenerbahče, Monako-Makabi, odnosno Barselona-Žalgiris. 

Poznato je i kako će se ove serije ukrštati na F4 turniru, a ukoliko Partizan napravi podvig i izbaci Real, za mesto u finalu će se boriti sa boljim iz duela Barse i Žalgirisa.

Podsetimo, završni turnir Evrolige se ove godine igra u Kaunasu, od 19. do 21. maja, u Žalgirio Areni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading