ZBOG BREGE PLAGIJATORA PUKLO KUMSTVO SA KUSTURICOM! Evo zašto se RASPALO prijateljstvo muzičara i reditelja: Ima moral krastavca!

Autor:

Zabava

14.04.2023

23:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Emir Kusturica i Goran Bregović ne govore decenijama,

ZBOG BREGE PLAGIJATORA PUKLO KUMSTVO SA KUSTURICOM! Evo zašto se RASPALO prijateljstvo muzičara i reditelja: Ima moral krastavca!

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ, Printscreen

Kumstva na javnoj sceni su česta pojava, a malo ko zna da su muzičar Goran Bregović i reditelj Emir Kusturica kumovi. Međutim, njihovo prijateljstvo i kumstvo je puklo pre skoro tri decenije.

Naime, sukob je počeo kada je Brega izvređao Kusturičine filmove, te rekao da je sarađivao sa njim samo zbog novca, da bi 1991. godine emisiji "Intervju sa Jugoslavom Ćosićem" Emir pripretio:

- Pošto je on iz provincije izveden 1991. godine i kako je na Zapadu bio nezamisliv bez moje malenkosti, ako bude nastavio da pljuje, učinićemo sve da ga vratimo u provinciju.

Republika

Foto: ST/N. PANČIĆ

Goran Bregović

Njih dvojica su 1988. počeli da sarađuju kada je Bregović pisao muziku za film ''Dom za vešanje'', a saradnju su nastavili 1993. na filmu "Arizona drim" koji je osvojio "Srebrnog medveda" na Berlinskom festivalu, dok je pesme otpevao Igi Pop. Te godine su se i okumili, a onda je za film ''Podzemlje'' stigla treća ''Zlatna palma'' u Kanu, međutim, slavlje je bilo kratkog daha.

Muzička tema filma "Arizona drim" je bila plagijat, Bregović je podmetnuo jednu korzikansko-jevrejsku pesmu. Igi Pop je naišao na niz neprijatnosti zbog toga, a francuski sud je Bregovića novčano kaznio. Emir je bio besan zbog ovoga, jer ga je kako je rekao Brega obrukao i pred Igi Popom i pred svetom, a Šaban Bajramović u domaćim i američkim medijima optužuje Gorana Bregovića da je u filmovima "Dom za vešanje" i "Podzemlje" ukrao pesme koje je ovaj komponovao još pre dve decenije.

Republika

Foto: youtube printsreen

Emir Kusturica

Kusturica je prekinuo saradnju sa Bregovićem.

 - Bregović ima moral morskog krastavca - rekao je tada, a Goran mu je odgovorio:

- Umetnici nemaju obavezu da budu dobri ljudi.

Pre nekoliko godina su se sreli i zajedno nastupali na jednom festival u Londonu, ali mediji su tada navodili da se nisu ni pogledali a kamoli pozdravili, prenosi Srbija Danas.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading