ŽESTOKA KAZNA! Evroliga BEZ MILOSTI: Klub ostao bez DVE POBEDE pred meč u Beogradu!

Autor:

Sport

14.04.2023

15:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čelnici elitnog košarkaškog takmičenja doneli su odluku.

ŽESTOKA KAZNA! Evroliga BEZ MILOSTI: Klub ostao bez DVE POBEDE pred meč u Beogradu!

Foto: Starsport

Detalj sa meča Panatinaikos - Partizan

Košarkaši Panatinaikosa žestoko su kažnjeni pred meč poslednjeg kola regularnog dela Evrolige protiv Partizana u Beogradu (petak, 20.30).

Grcima su oduzete dve pobede posle kojih će kultni klub sasvim sigurno završiti takmičenje na 17. poziciji.

Razlog kazne je kršenje pravila vezana za finansijski fer plej u skladu sa članovima sedam i osam, kao i član 60 disciplinskog koda Evrolige.

Republika

Foto: Starsport

Detalj sa meča Panatinaikos - Partizan u Grčkoj

 

Takođe se navodi da je klub bio spreman za saradnju tokom trajanja istrage. Navodi se i da ova kazna neće uticati na bilo koji tim koji se bori za plasman u top osam fazu Evrolige, a Panatinaikos će sada sigurno završiti ovu sezonu na osmom mestu na tabeli.

Iza Panate će biti samo Asvel koji je odigrao katastrofalnu sezonu u najelitnijem evropskom takmičenju.

Podsetimo, Panatinaikos će se od Evrolige ove sezone oprostiti u beogradskoj Štark areni u petak uveče (20.30), a pred ovaj meč trener Partizana Željko Obradović pozvao je na oprez:

Pripremali smo se kao i za svaku utakmicu do sada. Nama je važna utakmica i igraćemo sa željom da odigramo dobro i da pobedimo. Znamo da će dvorana ponovo biti puna, protiv tima koji po svemu onome kako izgleda tim koji imaju ne zaslužuje tu poziciju na tabeli. To je ono od čega moramo da krenemo, da ne razmišljamo na taj način već da ih prihvatimo kao najozbiljnijeg mogućeg protivnika. I tako smo se i spremali - istakao je Željko Obradović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading