SUMRAK PODGORIČANA U NEMAČKOJ! Budućnost ISPALA iz Evrokupa!

Autor:

Sport

12.04.2023

22:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Budućnosti eliminisani su iz Evrokupa, pošto su u osmini finala izgubili u Nemačkoj od Ulma sa 83:92.

SUMRAK PODGORIČANA U NEMAČKOJ! Budućnost ISPALA iz Evrokupa!

Foto: Starsport

Košarkaši Budućnosti

Kao i prošle sezone osmina finala drugoj po jačini Evroliginog takmičenja bila je nepremostiva prepreka za igrače Budućnosti.

Iako su gosti bolje ušli u utakmicu i u prvom kvartalu dali 30 koševa i imali vođstvo od 14 razlike (30:16), ni to im nije bilo dovoljno da izbore plasman u četvrtfinale Evrokupa!

Ulm je pojačao ritam u nastavku meča i zahvaljujući fenomenalnoj igri u trećoj četvrtini koju su dobili sa ubedljivih 26:9, duel prelomili u svoju korist.

Pošto je preuzeo vođstvo, nemački tim je rutinski priveo posao kraju i ušao u četvrtfinale, gde će se sastati sa pobednikom okršaja između turskog Turk Telekoma i italijanske Breše.

Foto: Cedevita Olimpija/Ales Fevzer

Erik Grin sa loptom

Najefikasniji u timu domaćina bio je Bruno Kaboklo, koji je postigao 19 koševa i imao 11 uhvaćenih lopti, dok ga je ispratio Brendon Pol sa jednim poenom manje. Sjajan je bio i Crnogorac Fedor Žugić koji je ubacio 14 koševa, dok je dvocifren bio još jedan brazilski košarkaš Jago dos Santos sa deset poena i sedam dodavanja.

Što se tiče Podgoričana, najbolji je bio Erik Grin sa 29 poena, ali je dvocifren bio samo i Kanađanin Tre Bel Hejns sa ubačenih 17 koševa i osam asistencija. Bivši igrač Mege Alfa Kaba je uhvatio čak 11 lopti, međutim, dodao je svega šest poena.

Ukoliko Turk Telekom izbaci Brešu, Ulm će gostovati u Ankari, međutim, ako italijanski predstavnik prođe dalje, nemačka ekipa će igrati četvrtfinale pred svojim navijačima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading