ZVEZDA BIRA PROTIVNIKA PARTIZANU: Crveno-beli dočekuju Fenerbahče u Evroligi

Autor:

Sport

13.04.2023

06:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Klub s Malog Kalemegdana pokušaće trijumfom da se oprosti od elitnog takmičenja, ali i da pomogne crno-belima da dobiju lakšeg rivala u plej-ofu.

ZVEZDA BIRA PROTIVNIKA PARTIZANU: Crveno-beli dočekuju Fenerbahče u Evroligi

Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde ostali su bez šansi za plasman u Top 8 fazu Evrolige, ali zato će u poslednjem kolu imati priliku da pomognu večitom rivalu Partizanu da dobije što lakšeg protivnika u plej-ofu! Naime, crveno-beli će se večeras (19.00, Sport klub 2) sastati s turskim Fenerbahčeom, koji trenutno zauzima peto mesto na tabeli i glavni je konkurent "parnom valjku" za ovu poziciju.

NEMA POVLAČENJA

Ukoliko klub s Malog Kalemegdana savlada Turke, crno-beli imaju šansu da zauzmu peto mesto pred plej-of i da se u nastavku takmičenja sastanu s Monakom, naravno, za to je potrebno i da izabranici Željka Obradovića u poslednjem kolu savladaju Panatinaikos. Međutim, ukoliko bi slavio tim iz Istanbula, onda bi Partizan, najverovatnije, išao na Barselonu, što srpskom timu nikako ne odgovara jer je ove sezone već dva puta poražen od Katalonaca.

Republika

Foto: Starsport

Filip Petrušev protiv Fenerbahčea

Zbog toga će navijači Partizana večeras u velikoj meri navijati za Crvenu zvezdu, koja želi da se novom pobedom oprosti od Evrolige ove sezone. To je potvrdio i sam trener kluba s Malog Kalemegdana Duško Ivanović.

- Činjenica da nemamo šansu da se plasiramo u Top 8 neće umanjiti našu želju za pobedom u večerašnjem duelu. Iskreno, smatram da je normalno da ekipa bude motivisana iako ne može do četvrtfinala. Mi moramo da se borimo za ugled i čast, kao i za naše navijače. Znamo da nam dolazi veoma kvalitetan tim i spremili smo se za današnji meč. Želimo da pružimo dobru partiju na kraju regularnog dela sezone - rekao je Ivanović.

MENTALITET POBEDNIKA

Takođe, još jednoj dobroj partiji nada se i Argentinac Luka Vildoza.

- Nije važno da li se borimo za plasman među osam ili ne, mi želimo da pobeđujemo kad god smo na terenu. Tako će biti i večeras protiv Fenerbahčea pred našom publikom. Očekujem da bude dobar meč i navijanje, kao u prošlom kolu protiv Olimpijakosa - rekao je Vildoza.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading