ZVEZDA NASTAVILA POBEDNIČKI NIZ: Crveno-beli posle DRAME savladali Borac u Čačku!

Autor:

Sport

09.04.2023

21:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sedmi trijumf zaredom za izabranike Duška Ivanovića.

ZVEZDA NASTAVILA POBEDNIČKI NIZ: Crveno-beli posle DRAME savladali Borac u Čačku!

Foto: Borac Mozzart/Duško Radišić

Košarkaši Crvene zvezde su stigli do pobede u meču 25. kola AdmiralBet ABA lige, pošto su u Čačku savladali ekipu Borca sa 87:82 (19:17, 23:17, 22:16, 23:32).

Najefikasniji pojedinac u pobedničkoj ekipi je bio Fakundo Kampaco, koji je ubacio 22 poena, uz četiri asistencije, dok su Luka Mitrović i Filip Petrušev dodali po 14. Sa druge strane, maestralan meč je odigrao Hanter Hejl, koji je meč završio sa 28 poena. Jedini dvocifreni uz njega je bio Aleksa Novaković sa 15.

U prvom kvartalu smo gledali izjednačenu košarku, a iako je Zvezda u finišu ovog dela igre došla do +8 (19:11), domaća ekipa se serijom od šest vezanih poena vratila, pa je na kraju prve deonice rezultat bio 19:17 za goste.

U istom ritmu je nastavljeno i u drugoj četvrtini, a Borac je sredinom ovog perioda imao i +3 (32:29). Ipak, crveno-beli završavaju ovu četvrtinu velikom serijom, pa je na poluvremenu ekipa Duška Ivanovića imala vođstvo rezultatom 42:34.

Treća deonica je prošla u dominaciji Crvene zvezde, koja je stigla i do velikih +16 u par navrata, pa je delovalo da će do kraja rutinski održati ovu prednost.

Ipak, nošeni podrškom publike, Borac je u finišu uspeo da zapreti Zvezdi i uvede meč u neizvesnu završnicu. Hejl je bio nerešiva enigma za crveno-bele, a na minut do kraja je tim iz Čačka prišao na samo -4 (77:81). Domaći su zatim i ukrali loptu, ali se Đorđe Gagić spetljao i propustio priliku da svoj tim dovede na -2. 

Nakon pogođenih bacanja Nemanje Nedovića, Novaković trojkom vraća nadu domaćima, koji su u finišu imali i napad za izjednačenje. Ipak, Petrušev je izblokirao Hejla, Kampaco je realizovao oba slobodna bacanja, a u penal završnici je gostujući tim uspeo da održi prednost i stigne do bitne pobede.

Posle ovog kola, crveno-beli su ostali na drugom mestu na tabeli, sa skorom od 20 pobeda i tri poraza, dok Čačani imaju imaju šest trijumfa i 19 neuspeha, pa će o opstanku u ligi odlučivati poslednje kolo. Naime, Borac mora da pobedi Budućnost u gostima, ukoliko želi da obezbedi mesto u baražu AdmiralBet ABA lige. Ukoliko zabeleže poraz, a MZT savlada Cibonu na svom terenu, Borac ćemo naredne godine gledati u ABA 2 ligi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading