PRED DOLAZAK ZVEZDI! Fenerbahče stotkom DEKLASIRAO rivala! Rezervisti pobedili 50 razlike!

Autor:

Sport

09.04.2023

16:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Fenerbahčea pobedili su Giresun rezultatom 100:50 u turskom prvenstvu i napravili najbolju uvertiru uoči dolaska Crvenoj zvezdi.

PRED DOLAZAK ZVEZDI! Fenerbahče stotkom DEKLASIRAO rivala! Rezervisti pobedili 50 razlike!

Foto: Starsport

Klub iz Istanbula u poslednjem 34. kolu Evrolige gostuje srpskom i regionalnom šampionu, u utrakmici koja mu znači za plasman u Top 8 fazu.

Trener Fenera Dimitris Itudis odmarao je protiv poslednjeplasirane ekipe u domaćem prvenstvu gotovo sve važne igrače, kako bi sveži došli u četvrtak na megdan Crvenoj zvezdi.

Nije bilo Marka Gudurića, Nika Kalatesa, Najdžela Hejsa Dejvisa... U protokolu se našlo samo desetorica košarkaša, ali su i rezervisti u potpunosti opravdali očekivanja i trijumfovali sa 50 razlike!

Bivšeg šampiona Evrope je do pobede vodio Šehmus Hazer sa 21 poenom, Karsen Edvards je dodao tri koša manje, sjajan je bio i Džonatan Motli sa 16 poena, dok je dvocifren bio i Ismet Akpinar ubacivši 10 koševa.

Republika

Foto: Starsport

 

Kod Gazijantepa prelaznu ocenu zaslužio je samo Džon Egbunu sa 13 poena.

Trenutno je Fenerbahče na drugoj poziciji tabele Turske Superlige, uz skor 20-4, sa pobedom manje od lidera Turk Telekoma.

Poraženi je doživeo peti uzastopni neuspeh i "zakucan" je za pretposlednje mesto sa bilansom 7-17, kao i Konja koja je na poslednjem mestu.

Turcima je, podsetimo, neophodna pobeda u Beogradu, kako bi obezbedili petu poziciju, dok u slučaju poraza i trijumfa Partizana, Makabija i Baskonije, Fener dolazi na isti skor sa njima i u tom krugu zauzeće tek deveto mesto, odnosno, ostati bez plasmana u Top 8 Evrolige!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading