PREKO NJIH DO F4! Olimpijakos, Real, Barsa ili Monako? Lončar otkrio koga želi za rivala Partizana u top 8 Evrolige!

Autor: N. K.

Sport

08.04.2023

14:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crno-beli čekaju protivnika u top 8, sve će biti poznato kroz nešto manje od nedelju dana.

PREKO NJIH DO F4! Olimpijakos, Real, Barsa ili Monako? Lončar otkrio koga želi za rivala Partizana u top 8 Evrolige!

Foto: Starsport

Košarkaši Partizana uz ilustraciju Nikole Lončara

Grobari sa nestrpljenjem čekaju kraj regularnog dela evroligaške sezone, kako bi saznali ime rivala sa kojim će se Partizan boriti za plasman na Fajnal-for. Nikola Lončar (50) je mišljenja da bi crno-beli najviše šansi imali protiv ekipe Monaka, a tokom razgovora za naš portal izvršio je analizu "četvorke" koja zauzima čelna mesta na tabeli elitnog takmičenja pred doigravanje.

Najpre se osvrnuo na trijumf u kneževini (88:84), kojim su Beograđani "overili" prolaz u top 8 fazu.

- Sjajna pobeda Partizana na teškom gostovanju protiv tima koji je pokazao kvalitet u dosadašnjem toku Evrolige. Hrabri činjenica da su crno-beli rešili neizvesnu završnicu u svoju korist. Panter i Ledej su bili odlični u finišu, ali mene raduje izdanje Alekse Avramovića. Nisu to samo koševi koje je postigao, već način na koji je izneo sav pritisak koji je stavljen na njegova leđa - počeo je Lončar izlaganje za Republika.rs.

Što se tiče mogućih protivnika, knjiga je spala na četiri slova - Olimpijakos, Real Madrid, Barselonu i Monako.

OLIMPIJAKOS

Grčki velikan trenutno deli prvo mesto na tabeli sa "kraljevskim klubom", a Lončar je otkrio njegove prednosti i mane.

- Uspeli su da uspostave odličnu hemiju u ekipi, oslanjaju se na timsku igru sa jasno podeljenim ulogama. Saša Vezenkom je njihov najveći kvalitet, potpuno se "pronašao" u Atini, posle igara u Barsi po principu toplo/hladno. Jorgos Barcokas je trener koji odlično radi u tom ambijentu, ali njihov problem može da predstavlja manjak ili "limitiranost" napadačkog potencijala.

REAL MADRID

"Parni valjak" je u sklopu 32. kola relativno lako nadigrao Madriđane, ali Lončar očekuje potpuno drugačije utakmice, ako dođe do okršaja u plej-ofu.

- Real je u Beograd došao oslabljen neigranjem nekolicine košarkaša. Nedostajali su Ljulj, Jabusele, Rendolf, Vilijams-Gos... Sa njima u takmičarskom ritmu, to bi bila "druga pesma", više igrača u rotaciji i jači ritam igre. Dosta se oslanjaju na Vila Tavareša, koji jeste dominantan, ali Partizan je pronašao model da ga zaustavi. Ukoliko bi to uspeo u kontinuitetu, ni Real ne deluje nepobedivo.

BARSELONA

Katalonci su uspeli da ostvare "duplu pobedu" nad Partizanom ove sezone, delovali su izuzetno moćno u našoj najvećoj dvorani prošle sedmice, ali bivši reprezentativac naše zemlje smatra da nisu nesavladivi.

- Radi se o pravoj takmičarskoj ekipi sa Nikolom Mirotićem na čelu, kao liderom tima. Pokazali su dosta u regularnom delu sezone, ali imaju jedan problem. Poput Reala, konstantno igraju jake mečeve u ACB ligi, koja je jako kvalitetna i izazovna, te iziskuje veliku potrošnju. Partizan je pokazao da može da pobedi svakoga, čak i na strani, mislim da bi imao određene šanse da iznenadi i Barselonu. Jedan "brejk" bi promenio sve...

MONAKO

Kao što je već istakao, Lončar veruje da bi francuski predstavnik bio protivnik "po meri" u četvrtfinalu.

- Njihova prednost je ujedno i najveća mana. Radi su o ekipi sastavljenoj od vrhunskih individualaca, ali im u određenim trenucima fali timska igra. Sigurno je da bi trener Saša Obradović voleo da to unapredi, ali jednostavno roster je tako koncipiran. Posebno diskutabilna je uloga Majka Džejmsa, koji često "iskače" iz kolektiva, što se videlo i u petak uveče na osnovu grešaka, propusta u odbrani, ishitrenih šuteva... Ipak, to su njihove unutrašnje stvari, ja bih voleo da Partizan dođe do pozicije broj pet, pa da ponovo odmerimo snage - zaključio je Nikola Lončar.

Podsetimo, srpski velikan regularan deo elitnog takmičenja zatvara na Veliki petak, utakmicom protiv Panatinaikosa u Štark areni.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Sremci I ARMIJA navijaca

09.04.2023 23:07

Ako PARTIZAN bude 5 ide naF-4