ZAKUVALO SE ZBOG NAMEŠTALJKE U NBA: Dalas NAMERNO IZGUBIO utakmicu, trener sve PRIZNAO, Dončić ŠOKIRAN grejao klupu! (VIDEO)

Autor:

Sport

08.04.2023

12:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve zbog odluke gazde franšize.

ZAKUVALO SE ZBOG NAMEŠTALJKE U NBA: Dalas NAMERNO IZGUBIO utakmicu, trener sve PRIZNAO, Dončić ŠOKIRAN grejao klupu! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

As Dalasa Luka Dončić

Košarkaši Dalasa namerno su poraženi od Čikaga u "Amerikan Erlajns Centru" rezultatom 115:112, čime su ostali bez plasmana u plej-in, otkrio je trener Meveriksa Džejson Kid.

Slovenac Luka Dončić odigrao je tek 13 minuta, nakon čega je "zakucan" za klupu, a Kid je odgovornost prebacio na vlasnika Marka Kjubana, koji je zadužen za donošenje poslovnih odluka.

- Poslovne odluke su nekada teške, ali morate ih donositi. Mi se ovde trudimo da napravimo šampionski tim i odlučeno je da napravimo korak unazad. Ova odluka je došla od mojih šefova i rečeno mi je da ih ispoštujem. Verujemo Marku Kjubanu i Niku Herisonu, oni će sastaviti kockice i dovesti nas u poziciju da možemo da se borimo za šampionsku titulu i to je proces koji danas počinjemo - objasnio je kormilar Meveriksa.

Njima je u interesu bilo da sačuvaju pik na NBA draftu, jer bi u slučaju da bude u Top 10 bio zaštićen i pripao njima, a u suprotnom otišao Nju Orleans Pelikansima pa makar bio i broj 11.

Ovako su zadržali pik koji nije garantovano 10. već je moguće da bude i dosta bolje plasiran, što ćemo saznati kada se bude odredila "draft lutrija".

Ipak, postavlja se ogroman upitnik iznad ovakvog poteza, posebno iz sportskog, rezultatskog ugla...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading