DALASU GORI POD NOGAMA! Luka UBACIO 42, Mavse SPRŽILA vrelina!

Autor:

Sport

02.04.2023

07:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prethodne večeri odigrana su samo dva meča u najjačoj ligi na svetu.

DALASU GORI POD NOGAMA! Luka UBACIO 42, Mavse SPRŽILA vrelina!

Foto: Tanjug/AP

Najbolji košarkaš Dalasa Luka Dončić

Košarkaši Majamija pobedili su Dalas na Floridi 129:122 i naneli ozbiljan problem Maveriksima koji su sve dalje od plej-ofa.

Uprkos sjajnoj partiji Luke Dončića koji je zabeležio 42 poena (17/25 iz igre 2/6 za tri), 10 skokova i osam asistencija, gosti su doživeli novi poraz i dodatno se udaljili od doigravanja.

Ovim trijumfom Hitsi su sačuvali nadu da će biti šesti na kraju sezone i direktno izboriti plasman u plej-of, dok su Slovenac i njegovi saigrači definitivno ispali iz te konkurencije.

Daas je u sve većim problemima posle šestog poraza u proteklih sedam utakmica i direktan plasman u plej-of više nije ni u domenu naučne fantastike.

Sada to sve više postaje i trka za pozicije sedam ili osam, pogotovo jer su se Nju Orleans i Los Anđeles Lejkersi razigrali u poslednje vreme i žele da probaju da napadnu peto i šesto mesto koje drže Golden Stejt i Klipersi.

Foto: Tanjug

 

Majami je do pobede vodio Džimi Batler sa 35 poena, Kevin Lav je dodao 18, kao i raspoloženi Maks Strus, dok se Tajlor Hero zaustavio na 15 koševa.

Kod Mavsa, uz rame Dončiću bio je Tim Hardavej sa 31 poenom, dok je osam koševa manje dao Kajri Irving.

U drugom meču večeri, Nju Orleans je pobedio kod kuće Los Anđeles Kliperse rezultatom 122:114, uz 36 poena Brendona Ingrama. Uz rame mu je bio Valančijunas sa 13 manje, dok su MekKalum i Marfi podelili po 19 poena.

Klipersima nisu pomogla ni 40 koševa Kavaja Lenard, Rasel Vestbruk je dao 24, a Ivica Zubac 15 poena.

NBA, REZULTATI:

Majami - Dalas 129:122, Nju Orleans - LA Klipers 122:114.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading