EKSKLUZIVNO - KECMAN I RAŠIĆ O ŽELJKOVOM PARTIZANU: Neka se ponovi NEZABORAVNA 2010! (VIDEO, FOTO)

Autor:

Sport

01.04.2023

12:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oglasili se bivši igrači crno-belih posle novog ogromnog podviga.

EKSKLUZIVNO - KECMAN I RAŠIĆ O ŽELJKOVOM PARTIZANU: Neka se ponovi NEZABORAVNA 2010! (VIDEO, FOTO)

Foto: Starsport

Kecman i Rašić tokom utakmice protiv Ritasa

Košarkaši Partizana uspeli su da skinu krunu "kralju" u Štark areni. Crno-beli su trijumfom nad Real Madridom (104:90) širom otvorili vrata plasmana u top 8 Evrolige, a bivši asovi kluba iz Humske Dušan Kecman i Aleksandar Rašić nisu krili zadovoljstvo viđenim u petak uveče.

 

 

Pomenuti tandem bio je deo poslednje generacije Partizana koja je uspela da stigne među osam najboljih na "starom kontinentu", a grobari se nadaju reprizi nezaboravne 2010. godine.

"BREJK" U TOP 8 OSTVARUJE SAN

Bivši igrač Panatinaikosa crno-bele je okarakterisao kao "tvrd orah" za evropske velikane, a naznačio je kolika bi bila važnost jednog gostujućeg trijumfa u top 8, poput onog u Tel Avivu, protiv Makabija (77:85).

- Oduševljen sam načinom na koji Partizan igra u završnici regularnog dela Evrolige. Stvarno deluju snažno kao tim i teško je suprotstaviti im se. Mislim da se plasman u top 8 ne dovodi u pitanje, a tamo je sve moguće. Ukoliko se ostvari jedna pobeda na strani, to menja sve - izjavio je Kecman za naš portal.

On je uveren da će "parni valjak" do kraja odigrati bez kalkulacija.

- Partizan je sada u poziciji da može da bira protivnika u četvrtfinalu, ali nisam mišljenja da će to činiti. Štaviše, uveren sam da će pružiti maksimum u preostale dve utkmice, pokušaće da ostvare još dve pobede, a videćemo dokle će ih to na kraju dovesti - zaključio je Kecman.

RAŠIĆ FASCINIRAN SPEKTAKLOM PROTIV REAL MADRIDA

Aleksandar Rašić je izrazio oduševljenje atmosferom koju su napravili grobari u našoj najvećoj dvorani, kao i partijom crno-belih protiv favorizovanih Madriđana.

- Sinoć je bila sjajna atmosfera i velika pobeda. Nažalost, ostali rezultati se nisu poklopili, pa matematički nije osiguran top 8, ali polako, korak po korak. Smatram da je ekipa imala malo više vremena za oporavak, pa je pokazala mnogo više nego protiv Barselone. U ovoj fazi sezone raspored i fizičko stanje igrača igraju veliku ulogu. Svakako, sjajno veče u Štark areni - počeo je Rašić razgovor za portal "Republika.rs", a potom je uporedio aktuelni sastav crno-belih sa timom iz 2010. godine, čiji je bio deo:

Republika

Foto: Starsport

Slavlje u Štark areni posle istorijske pobede crno-belih.

- Dva potpuno različita tima. Tada su okosnicu činili domaći košarkaši, uz tek nekoliko stranaca (Veseli, Roberts, Mekejleb i Marić). Promenio se i sistem takmičenja, ali ove momke Željko fenomenalno vodi i uopšte ne sumnjam da će prolaz među osam najboljih biti obezbeđen u naredne dve utakmice. A, posle - videćemo... - istakao je bivši reprezentativac Srbije.

Podsetimo, "parni valjak" će do kraja regularnog dela sezone ići na noge Monaku i ugostiti Panatinaikos, a jedna pobeda mu garantuje prolaz u četvrtfinale elitnog takmičenja.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading