ISTORIJSKI POTEZ: Čuveni srpski košarkaš nosio opremu drugačiju od saigrača zbog naše dece!

Autor:

Sport

30.03.2023

11:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na neobičan i originalan način trofejni Stefan Birčević skrenuo je pažnju i ukazao na to koliko je bitno pomagati ugroženim, višedetnim porodicama naše zemlje i regiona kroz akciju Koš za sreću.

ISTORIJSKI POTEZ: Čuveni srpski košarkaš nosio opremu drugačiju od saigrača zbog naše dece!

Foto: Starsport

Košarkaška reprezentacija Srbije

Birčević je utakmicu Evrokupa igrao protiv Burse u opremi svog Kluža, ali se jedan deo iste razlikovao - čarape!



Na njima je bila poznata nasmejana lopta Koša za sreću koji već devet godina pomaže ugroženima u Srbiji i regionu. Od juna 2014. humanitarna utakmica poznatih i sportista Koš za sreću pomaže ugrožene porodice, samo od poslednje tri utakmice je prikupljeno oko 3.500.000 dinara, odnosno blizu 30.000 evra, a kroz pomenute mečeve prošlo je preko stotinu učesnika, kao i Stefan Birčević.
Republika

Foto: Koš za sreću/Dušan Sandić

Stefan Birčević

Osvajač srebrne medalje sa Srbijom na Svetskom i Evropskom prvenstvu, kao i Olimpijskim igrama, je ovim gestom na velikoj sceni ukazao na značaj udruženja poput Koša za sreću.


- Igrao sam sve najveće moguće košarkaške utakmice, finala Olimpijskih igara, Svetskog i Evropskog prvenstva. Ti mečevi ne mogu da se porede ni sa čim, ali je i Koš za sreću utakmica koja ne može da se poredi ni sa čim. Prvi put sam igrao 2021. i neverovatna je doza emocija i lepih osećanja u jednočasovnoj košarkaškoj utakmici koja jednom godišnje ulepša nečiji život - kazao je u junu 2022. Birčević posle utakmice na Kalemegdanu.
Republika

Foto: Koš za sreću/Dušan Sandić

Stefan Birčević

I ove godine će se Koš za sreću igrati krajem juna na Kalemegdanu za ugrožene, višečlane porodice, kojima možete pomoći i na sledeći način:

Račun primaoca: 160-279491-71
Poziv na broj: 7763
Svrha uplate: Humanitarna utakmica Koš za sreću
Primalac: Humanitarna organizacija Srbi za Srbe

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading