KLUB IZ HUMSKE SVE DRŽI U SVOJIM RUKAMA U EVROLIGI: Partizan i sa tri poraza u predstojećim mečevima može u plej-of

Autor:

Sport

30.03.2023

06:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crno-beli ukoliko izgube sve utakmice do kraja regularnog dela, moraju da se nadaju kiksevima Baskonije, Žalgirisa i Efesa za prolaz dalje.

KLUB IZ HUMSKE SVE DRŽI U SVOJIM RUKAMA U EVROLIGI: Partizan i sa tri poraza u predstojećim mečevima može u plej-of

Foto: Starsport

Ljubimac grobara Dante Egzum

Košarkaši Partizana nakon poraza od Barselone (80:89) i dalje sami kroje svoju sudbinu u Evroligi! Crno-beli i dalje zauzimaju sedmu poziciju, sa skorom od 17 pobeda i 14 poraza, koja vodi u top osam fazu. Izabranike Željka Obradovića očekuje veoma težak posao u preostala tri kola, gde ih očekuje Real Madrid, Monako i Panatiaikos.

Da bi srpski klub bio siguran učesnik plej-ofa morao bi da zabeleži pobede na još dva duela, što neće biti nimalo lako. U tom slučaju imaće 19 pobeda i neće ga zanimati rezultati ostalih klubova. Međutim, ukoliko crno-beli zabeleže samo jednu pobedu, onda će morati da gledaju i na rezultate direktinh konkurenata i da se nadaju njihovom kiksu. Trenutno se na osmoj poziciji nalazi Baskonija, koja ima pobedu manje. Zatim sa devetog mesta vreba Žalgiris, sa skorom 16-15, a odmah iza Litvanaca je Efes, aktuelni šampion Evrope, koji trenutno ima 15 pobeda uz 16 poraza. Dobra stvar je i ta što "parni valjak" ima bolji međuskobni skor sa pomenutim timovima.

Foto: Starsport

Detalj sa meča Partizan - Barselona

Srpski tim može da prođe dalje čak i ako ne zabeleži više nijednu pobedu, ali u tom slučaju Baskonija bi morala da kiksne na bar dva meča, dok bi ostali morali da imaju minimum jedan poraz do kraja.

Legenda Partizana Nikola Lončar istakao je za Republiku da će crno-beli sa još jednom pobedom sigurno završiti posao.

- Šanse Partizana da ostane među osam najboljih na tabeli su velike. Čeka ih veliki posao u naredne tri utakmice, ali jedna pobeda će biti dovoljna za potvrde dalji plasman. Monaku i Real Madridu je više nego potrebna pobeda tako da mislim da će biti teže nego protiv Katalonaca. Bilo bi fenomenalno da dobije u sva tri meča, ali tu je Panatinaikos kao neko rešenje ukoliko sve može da se reši samo sa jednom pobedom - rekao je Lončar.

Foto: Starsport

Nikola Lončar

On je istakao da ostaje velika žal što "parni valjak" nije uspeo da savlada i Barselonu.

- Videli smo jednu sjajnu evroligašku utakmicu između dve ekipe koje su trenutno među najboljim u Evropi. Smatram da je Partizan u vrhunskoj formi, međutim to nije pokazao protiv Katalonaca. S druge strane, Barsa je odigrala odlično, može se reći da joj je to bio najkvalitetniji meč u sezoni - zaključio je Lončar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading