NADA GROBARA TINJA: Partizan GAZI do Fajnal-fora Evrolige!

Autor:

Sport

09.03.2023

06:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crno-beli u sjajnoj poziciji pred završnicu elitnog takmičenja.

NADA GROBARA TINJA: Partizan GAZI do Fajnal-fora Evrolige!

Foto: Starsport

Starsport

Žoc vratio Partizan na put stare slave u Evroligi! Košarkaši Partizana posle pobede nad Virtusom u Bolonji žele da nastave niz i da isti rezultat ponove večeras (20.30, Sport klub 1) protiv Armanija u 28. kolu. Novom pobedom crno-beli sve su bliže plasmanu u top osam fazu, trenutno zauzimaju šesto mesto na tabeli sa skorom od 15 pobeda i 12 poraza. Sam plasman u četvrtfinale bio bi veliki uspeh, posebno ako se uzme u obzir da je ovo prvi nastup Partizana u Evroligi od 2014.

PONAVLJA SE ISTORIJA

Međutim, tu nije kraj, crno-beli mogli bi da odu i korak dalje, uz malo sreće, i da se posle 13 godina ponovo plasiraju na fajnal-for, gde su poslednji put bili 2010, kada je na klupi bio Duško Vujošević, ali i da napadnu titulu kao 1992, koju su osvojili pod vođstvom Željka Obradovića.

Da crno-beli imaju velike šanse da napadnu tron, poručio je u razgovoru za Republiku i bivši as Vlado Šćepanović.

- Dolazak Željka Obradovića je najbolja stvar koja se desila crno-belima. On je najveće pojačanje kluba poslednjih godina. Željko mnogo brže stvara uspehe u Evropi od ostalih, a poslednje utakmice crno-belih to i potvrđuju. Za mene bi bilo veliko iznenađenje, čak i ako ih sad očekuje paklen raspored. Ovako vođena ekipa je garant za uspeh, možda će nekom zvučati neobjektivno, ali ova ekipa može do fajnal-fora, a tamo ako se dođe, tu je sve onda moguće - poručio je Šćepanović.

Republika

Foto: Starsport

Vlado Šćepanović

SVE JE MOGUĆE

Njegovo mišljenje deli i bivši košarkaš Nikola Lončar. On je bio deo crno-belog tima, koji je pokorio Evroligu 1992, a u razgovoru za naš list je poručio i da sadašnja ekipa ima pobednički karakter.

- Partizan odlično igra, mada to nije čudno ako pogledamo sastav crno-belih. Svaki stranac koji se nalazi u timu bio bi nosilac i u drugim evropskim timovima. Tako da se plasman u top osam uopšte ne dovodi u pitanje, bilo bi veliko iznenađenje da to ne urade. Verujem da mogu i više od toga jer posle je dovoljan jedan slabiji dan protivnika i da se obezbedi prolaz na fajnal-for - zaključio je Lončar.

Republika

Foto: Starsport

Nikola Lončar

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading