EVROLIGA NIJE IMALA DILEMU! Proglašen MVP 30. kola! U IDEALNOJ petorci je i LJUBIMAC "grobara"!

Autor:

Sport

25.03.2023

14:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaš Real Madrida Geršon Jabusele najkorisniji je igrač 30. kola Evrolige, saopšteno je iz najeltinijeg klupskog takmičenja.

EVROLIGA NIJE IMALA DILEMU! Proglašen MVP 30. kola! U IDEALNOJ petorci je i LJUBIMAC "grobara"!

Foto: Starsport

Ognjen Dobrić protiv Real Madrida

"Kraljevići" su u Bolonji deklasirali Virtus sa 96:79, u čijim redovima nije bilo povređenog Miloša Teodosića, a Jabusele je svojom partijom na tom meču zaradio prvo evroligaško MVP priznanje u karijeri.

Francuz je ubacio 24 poena na toj utakmici, uključujući i koš preko skoro celog terena na kraju prvog poluvremena. Na sve je dodao i šest uhvaćenih lotpi i tri dodavanja za ukupan indeks +30.

Iza Geršona Jabuselea našao se Marko Belineli iz Virtusa koji je na istoj utakmici postigao 26 poena za indeks 28, dok je treći po učinku u ovom kolu Šabaz Nejpir koji je sa 27 indeksnih poena vodio milansku Olimpiju do pobede protiv Bajerna.

Foto: Starsport

 

Osmorica igrača su u ovoj rundi takmičenja imala indeks korisnosti 26, a među njima je i centar Partizana Matijas Lesor.

Zanimljivo da su isti bilans imali i: Vejd Boldvin (Makabi), Donta Hol (Monako), Najdžel Hejs-Dejvis (Fenerbahče), tandem Barselone Nikola Mirotić i Tomaš Satoranski, potom, Kris Džouns (Valensija) i srpski reprezentativac iz Efesa Vasilije Micić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading