"ORLOVI" I PEŠIĆ U ŠOKU: Srbija saznala LOŠE VESTI pred Mundobasket!

Autor:

Sport

23.03.2023

18:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Situacije je sve teža za naše košarkaše.

"ORLOVI" I PEŠIĆ U ŠOKU: Srbija saznala LOŠE VESTI pred Mundobasket!

Foto: Starsport

Reprezentativci Srbije sa selektorom Svetislavom Pešićem

Košarkaška reprezentacija Srbije je uspela da obezbedi plasman na predstojeće Svetsko prvenstvo u košarci, pošto je u poslednjem kvalifikacionom meču u Beogradu bila bolja od selekcije Velike Britanije.

Na prvesntvu, koje se održava u Japanu, Indoneziji i na Filipinima, neće biti vicešampiona Argentine, pa je Srbiji olakšan olakšan posao u pokušaju da na Mundobasketu osvoji neku od medalja. Ipak, situacija se sada zakomplikovala.

Naime, Ostin Rivs, koji trenutno sa velikim uspehom nastupa za Los Anđeles Lejkerse, mogao bi da na Svetskom prvenstvu nastupa za selekciju Nemačke, čime bi "panceri" postali jedni od glavnih pretendenata na postolje.

Rivsu je baba iz te evropske zemlje, te je preko nje uspeo da stigne do pasoše prošle godine, a na ruku mu ide i to što njegov brat Spenser već igra u Nemačkoj, za ekipu Bamberga.

- Veoma sam zainteresovan. Već sam pričao sa Denisom Šruderom o tome. Prošle godine sam imao i dug razgovor sa Gordonom Herbertom - rekao je Rivs u Februaru.

Foto: Tanjug/AP

Ostin Rivs u dresu Los Anđeles Lejkersa

Član "jezeraša" još nije registrovan u sistemu FIBA kao nemački državljanin, ali do Mundobasketa ima još pet meseci i dovoljno vremena da se to promeni.

Ostin Rivs ove sezone beleži nešto preko 12 poena u dresu Lejkersa, uz po tri skoka i asistencije u proseku, a posebno se istakao na nekoliko poslednjih utakmica, gde je gotovo sam predvodio "jezerdžije" do pobeda koje mogu da im donesu mesto u plej-ofu NBA lige.

Ukoliko Nemci, bronzani sa prošlogodišnjeg prvenstva Evrope, uspeju da završe posao oko Rivsa, jasno je da bi on i Denis Šruder predstavljali jedan od najopasnijih bekovskih tandema na prvenstvu, i veliku pretnju Srbiji u borbi za osvajanje neke od medalja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Gavrilo

23.03.2023 21:43

A što vam je naslov, dovoljno da više nikad ne posetim ovaj site.