SRBIJA IZBEGLA AMERE! Košarkaši saznali rivale na Svetskom prvenstvu - "orlove" pogledala sreća!

Autor:

Sport

14.03.2023

18:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dobro su prošli naši igrači na žrebu.

SRBIJA IZBEGLA AMERE! Košarkaši saznali rivale na Svetskom prvenstvu - "orlove" pogledala sreća!

Foto: Tanjug/AP

Održan je žreb za Svetsko prvenstvo u košarci za igrače do 19 godina, koje će se ove godine odražti u mađarskom Debrecinu.

Čini se da je naša selekcija dobro prošla prilikom izvlačenja kuglica, pošto će se u okviru grupe C sastati sa vršnjacima iz Japana, Brazila i Egipta.

Naša selekcija se nalazila u drugom šeširu, zajedno sa Turskom, Slovenijom i Francuskom, a deluje da je svakako najbolje prošla iz prvog šešira, jer je izbegnut susret sa selekcijama Amerike i Španije, a takođe smo dobro prošli iz četvrtog šešira, u kom smo izvukli Egipat, pored Kanade i Argentine.

U A grupi su Kanada, Francuska, Kina i Španija, u B grupi Liban, SAD, Madagaskar i Slovenija, dok D grupu čine Argentina, Koreja, Mađarska i Turska.

Posle takmičenja po grupama, naša grupa se u prvoj eliminacionoj rundi ukršta sa D grupom po sistemu C1-D4, C2-D3, C3-D2 i C4-D1, a pobednici idu u četvrtfinale.

Podsetimo, Srbija je mesto među 16 najboljih reprezentacija sveta izborila na U18 Evropskom prvenstvu prošle godine, kada je uspela da osvoji treće mesto, nakon pobede nad Slovenijom u meču za bronzu.

Ovogodišnje Svetsko prvenstvo počinje 24. juna, a veliko finale će biti odigrano u Debrecinu 2. jula.

Naša selekcija je u ovoj kategoriji osvojila zlato 2007. godine, pobedom u Novom Sadu protiv Amerike sa 74:69, a takođe su naši momci dva puta bili srebrni, 2011. i 2013. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading