SLAVLJE U KOMŠILUKU: Nurkić i Musa ostvaruju svoje snove!

Autor:

Sport

18.03.2023

13:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

FIBA je potvrdila prijavu za kvalifikacije za Olimpisjke igre koja je naknadno poslata od strane čelnika Košarkaškog saveza BiH.

SLAVLJE U KOMŠILUKU: Nurkić i Musa ostvaruju svoje snove!

Foto: FIBA

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine ipak će učestvovati u pretkvalifikacijama za Olimpijske igre u Parizu iako je dan ranije stigla informacija da se to neće desiti. Ipak, danas iz komšiluka stižu lepše vesti. Naime, FIBA je potvrdila prijavu za takmičenje koja je naknadno poslata.

Generalni sekretar Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine Amer Čolan naknadno je prijavio reprezentaciju za pretkvalifikacije što je Međunarodna košarkaška federacija prihvatila.

- Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) potvrdila je prijem prijave Košarkaškog saveza BiH za takmičenje te će uvrstiti naše Zmajeve na listu učesnika pretkvalifikacionih turnira, koji su na rasporedu od 12. do 20. avgusta ove godine - navodi se u saopštenju saveza.

Ko će biti rival BiH u borbi za "vizu" za Pariz saznaćemo nešto polse 28. aprila kada će biti poznati i domaćini dve evropske kvalifikacione grupe (po osam timova).

Žreb samih grupa je zakazan za maj, a potencijalni rivali su Holandija, Severna Makedonija, Mađarska, Island, Turska, Švedska, Belgija, Izrael, Ukrajina, Velika Britanija, Estonija, Češka Republika, Portugal, Poljska i Hrvatska.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading