SENZACIJA KAKVA SE NE PAMTI: Ovo se desilo drugi put u ISTORIJI, govor trenera postao HIT na internetu (VIDEO)

Autor:

Sport

18.03.2023

10:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neverovatna pobeda malenog FDU nad velikanom američke koledž košarke.

SENZACIJA KAKVA SE NE PAMTI: Ovo se desilo drugi put u ISTORIJI, govor trenera postao HIT na internetu (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Poslednjeg dana prvog kruga NCAA turnira dogodilo se veliko iznenađenje, kakvo odavno nije viđeno u američkoj koledž košarci. Naime, mali univezitet Feli Dikinson (FDU) sinoć je šokirao prvog nosioca Perdju sa 63:58 i tako ponovio podvig Merilend-Baltimor Kauntrija, koji je 2018. godine takođe kao 16. nosilac izacio Virdžiniju.

FDU je takođe postao prvi univezitet koji je kao 16. nosilac dobio dve utakmica na NCAA turniru, jer je prethodno bio jedan od čeiri tima koji su prethodno igrali kvalifikacije.

Perdju je prethodnih godina umeo na dapravi neke velike kikseve, pošto je u protekle dve godine takođe ispadao u prvom krugu kao četvrti, odnosno treći nosilac.

Ipak, sinoćnji poraz spada u kategoriju prvorazrednih senzacija, a njega je na neki način predvideo trener FDU-a Tobin Anderson. On je dan pred utakmicu u svlačionici hrabrio svoje igrače rečima: "Što više gleda Perdju, sve sam sigurniji da možemo da ih dobijemo".

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading