PARTIZAN GAZI KAO 1992! Rebrača oduševljen Žocovim pulenima u Evroligi

Autor:

Sport

18.03.2023

06:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Teško je gledati neke realne domete, ali ako ćemo iskreno ni pre 31 godinu niko nije očekivao da ćemo stići do pehara. To je košarka i sve je moguće, rekao je Željko Rebrača za Republiku.

PARTIZAN GAZI KAO 1992! Rebrača oduševljen Žocovim pulenima u Evroligi

Foto: Starsport

Košarkaši Partizana

Plasman košarkaša Partizana u top osam fazu nije više samo san, već je, zahvaljujući Željku Obradoviću, postalo lepa realnost za grobare. Crno-beli su trijumfom nad Efesom (97:84), dvostrukim uzastopnim šampionom Evrolige, u četvrtak uveče došli do 16. pobede, uz 13 poraza, i nalaze se na sedmom mestu na tabeli.

"Parni valjak" na dobrom je putu da ponovi rezultat iz 1992, kada je podigao pehar namenjen prvaku Evrolige. Crno-beli su napravili veliko iznenađenje pre 31 godinu, kada su u Humsku doneli najvredniji trofej u istoriji upravo pod vođstvom Željka Obradovića. Tada su u velikom finalu srušili Huventud sa 71:70.

Foto: Srpski telegraf: Vladimir Lukić

Željko Rebrača

Deo zlatnog tima iz 1992. bio je i legendarni košarkaš Željko Rebrača, koji je u razgovoru za Srpski telegraf poručio da Partizan ima kapacitet za velika dela.

- Teško je gledati neke realne domete, pa, ako ćemo iskreno, ni 1992. niko nije očekivao da ćemo stići do pehara. To je košarka i sve je apsolutno moguće, samo je pitanje kako će se stvari poklopiti. Iako ja ne volim to poređenje. Svaka sezona je za sebe i svaki tim je drugačiji. Uveren sam da sadašnji tim ima kapaciteta za velika dela - rekao je Rebrača.


Crno-beli su poslednji put izborili plasman na fajnal-for 2010, a Rebrača veruje da i ove sezone mogu da ponove isti uspeh.

Foto: Starsport

 

- Igraju odlično, imaju karakter. Pogledajte kako su ubedljivo dobili poslednja dva meča. Praktično su isprašili dvostrukog šampiona Evrope. Nisu samo dobili Armani, koji je stvarno dobar tim. Praktično su već obezbedili plasman u top osam, a za dalje će im biti potrebno i malo sreće. Ja sam govorio ranije da je Željko Obradović iskusan trener i da je potrebno vreme da se kockice slože, sad je to uspeo i "parni valjak" radi bez greške. Ne smemo da zaboravimo da je Žoc najtrofejniji trener u Evropi, tako da s njim nema greške - rekao je slavni as.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading