GLIKMAN NAJAVIO REVOLUCIJU: Crvena zvezda i Partizan i sledeće sezone u Evroligi?

Autor:

Sport

14.03.2023

22:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uskoro proširenje elitnog takmičenja.

GLIKMAN NAJAVIO REVOLUCIJU: Crvena zvezda i Partizan i sledeće sezone u Evroligi?

Foto: Starsport

Maršal Glikman

Izvršni direktor Evrolige Maršal Glikman, govorio je za izraelski "Vala Sport" o proširenju elitnog takmičenja. 

Republika

Foto: Starsport

KK Partizan

- Nemam magični broj, ali 18 timova nije dovoljno - jasan je bio operativac najjačeg takmičenja u Evropi, pa zatim otkrio:

- Sigurno je da sledeće sezone tim iz Dubaija neće igrati u Evroligi. Tu je posebna situacija. Ako vam sada do Tel Aviva treba četiri sata puta avionom, do Dubaija ćete leteti sedam sati. Nije to lako. Takođe, tamo nema istorije ni tradicije, nema lige, niti kluba - istakao je Glikman, koji smatra da nije realno očekivati da se evropska košarka navikne na klub iz Dubaija ni putem prethodnog nastupa u Evrokupu, kao u slučaju Londona.

Republika

Foto: Starsport

KK Crvena zvezda

- U Evrokupu igraju klubovi sa malim budžetima i bilo bi teško tražiti od njih da lete u Dubai. Međutim, bilo bi lepo videti Dubai u evroligaškoj porodici, to bi bila i politička poruka. Uživam da gledam Grke i Turke zajedno na terenu, a bilo bi sjajno da vidim i kako Izraelci igraju protiv Arapa iz Dubaija - iskren je bio saradnik našeg Dejana Bodiroge.

A upravo bi London i Pariz, koji trenutno nastupaju u drugom po snazi takmičenju, trebalo da postanu deo elite u skorijoj budućnosti, ali bi se možda mogao očekivati i još neki tim iz Nemačke ili iz AdmiralBet ABA lige.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading