ŽELJKOVO IZVINJENJE ZBOG "HEROJA" LESORA: Džentlmenski POTEZ Obradovića posle pobede nad Zvezdom!

Autor:

Sport

13.03.2023

23:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Incident "bacio senku" na ogroman trijumf crno-belih.

ŽELJKOVO IZVINJENJE ZBOG "HEROJA" LESORA: Džentlmenski POTEZ Obradovića posle pobede nad Zvezdom!

Foto: Starsport

Detalj po završetku večitog derbija u Štark areni

Trener Partizana Željko Obradović izjavio je da je "parni valjak" sjajnom igrom u drugom poluvremenu savladao Crvenu zvezdu u 21. kolu AdmiralBet ABA lige (92:81).

Žoc se izvinio asu crveno-belih Filipu Petruševu zbog incidenta koji je izazvao, kako je prethodno opisao, "heroj" Matijas Lesor.

- Gledali smo dva različita poluvremena. Prvo bez energije, pameti, uz mnogo lakih poena. Informacije kao da nisu dopirale do mojih igrača. Posle 14 razlike pokušao sam na miran način da im ukažem na greške, a tražio sam i njihovo mišljenje. Nekoliko njih je izašlo i složili smo se da moramo da promenimo i napad i odbranu - počeo je trofejni stručnjak, a potom je istakao šta je bilo presudno:

- Sjajan momenat desio se kada je Madar dao trojku na isteku treće četvrtine. Kampaco je dao dve takve, ali je problem bio što smo ga olako faulirali i slali na liniju za slobodna bacanja. Što se tiče Lesora, želeli su da ga poremete faulovima, namerno su ga slali da šutira penale, a on je jedan od heroja naše pobede - rekao je Obradović.

Strateg crno-belih se pozabavio sukobu Lesora i Petruševa.

- Neverovatan čovek sa neverovatnom energijom je Lesor. Međutim, to što je uradio na kraju susreta je apsolutno bespotrebno i nedopustivo, a ja želim da se izvinim Filipu Petruševu zbog onoga što je učinio Matijas - podvukao je Obradović, a onda je izneo komparaciju Madara i Kampaca.

Ko je okrenuo utakmicu? Kao trener imam pravo da verujem igraču, ja sam verovao Madaru, odigrao je slabije u početku , ali je u drugom poluvremenu bio najvažniji igrač. Koliko Kampaco ima utakmica u NBA, u EL, a koliko Madar? Ne može ništa preko noći. Kampaco je bio bitan igrač u NBA, pored ovog našeg čuda od čoveka Nikole Jokića - reči su stratega lidera regionalnog takmičenja.

Čačanin nije ostao dužan ni Dušku Ivanoviću koji je posle poraza u Štark areni izjavio da će "na kraju da pobedi Zvezda".

Nikad sebi nisam dozvolio da pričam na način da znam šta neko drugi misli. Time sam sve rekao. Ja, naravno, verujem u svoj tim, kao što sam i uvek verovao. Imamo sezonu kakvu imamo. U Evroligi je trenutak gde zavisimo od nas samih, što je dobra pozicija. Raspored je mnogo težak? Izuzetno je težak. U ABA ligi imamo pobedu više i to treba da probamo da odbranimo i da probamo da imamo prednost domaćeg terena. U plej-ofu se zna, energija, želja i hladna glava. Videćemo kad dođe do tog trenutka - poručio je Obradović.

Republika

Foto: Starsport

Ja to nikada nisam rekao - Obradovićev odgovor Ivanoviću

Žoc je apostrofirao da je ovo bilo "najbolje suđenje" na pet ovosezonskih derbija, uz napomenu da se njegov tim sada okreće teškom gostovanje dvostrukom vezanom evropskom prveku, ekipi Efesa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Marko

13.03.2023 23:29

LAKO ZA TE HEROJE KADA PRIPREMIS SUDIJU....