VEĆ VIĐENO: Zvezda PROKOCKALA +16, PAO slavio u Evroligi posle 43 dana!

Autor:

Sport

10.03.2023

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Upisali su crveno-beli novi neuspeh u elitnom takmičenju u Evropi.

VEĆ VIĐENO: Zvezda PROKOCKALA +16, PAO slavio u Evroligi posle 43 dana!

Foto: Starsport

Luka Vildoza i Fakundo Kampaco

Košarkaši Crvene zvezde su upisali novi poraz u Evroligi, pošto su u meču 28. kola izgubili na gostovanju od ekipe Panatinaikosa sa 75:66.

Imao je tim Duška Ivanovića sve u svojim rukama, ogromnih +16 sredinom treće deonice, indisponiranog protivnika i "mrtvu" atmosferu u OAKA dvorani, ali to nije bilo dovoljno da upišu pobedu, pa su sada napravili još jedan korak unazad u borbi za plasman u Top 8 fazu Evrolige.

Zvezda je bolje otvorila meč, pa je već u prvoj deonici stigla do dvocifrene prednosti. PAO se vratio u drugoj četvrtini, ali samo na kratko, pa je gostujući tim vrlo brzo vratio veliku razliku, a na poluvreme se otišlo sa +13 (42:29).

U sličnom ritmu se krenulo i u nastavku, crveno-beli su imali i +16, ali je u jednom trenutku utakmica krenula totalno drugačijim tokom. Panatinaikos je počeo da pogađa šuteve za tri poena, Zvezda je promašivala u serijama, gubila lopte, pa se za samo nekoliko minuta grčki tim vratio u potpuni egal.

Tamo gde su stali u trećoj, domaćoi igrači su nastavili i u poslednjoj deonici. Napravili su ogromnu seriju 22:2, koju je samo na kratko prekinuo Ognjen Dobrić, ali je kriza gostujuće ekipe nastavljena, pa je PAO neverovatnom serijom 30:5 prelomio meč u svoju korist.

Domaći tim je do pobede predvodio Jorgos Papajanis, koji je postigao 17 poena, uz sedam skokova, dok je Derik Vilijams upisao 13. Sa druge strane, Nedović je upisao 12 poena, ali sve u prvom poluvremenu, dok iz za sada nepoznatih razloga nije ulazio u igru kada se rezultat lomio. Isti učinak je imao i Filip Petrušev, koji je imao i devet skokova. 

Nakon ovog poraza, crveno-beli imaju učinak od 12 pobeda i 16 poraza, dok je PAO upisao tri pobede manje, uz tri neuspeha više. Takođe, ovo je prva pobeda grčkom tima u Evroligi posle 43 dana, kao i prvi trijumf njihovog trenera Serelisa u elitnom takmičenju.

KK Panatinaikos - KK Crvena zvezda

75:66 (9:17, 20:25, 23:13, 23:11)

Tok meča:

Tok četvrte četvrtine:

Kraj meča, Crvena zvezda je upisala poraz, PAO je slavio sa 73:64!

9. minut - Beogradski tim je na pet postignutih poena u četvrtoj četvrtini, Nedovića i dalje nema na terenu, PAO stiže do dvocifrene prednosti.

7. minut - Zvezda ne može da postigne koš, sada je i Lazarević promašio zicer. Neverovatno je šta su crveno-beli uspeli da ispuste, poraz je sada sve bliži.

5. minut - Grigonis je pogodio trojku, a zatim Li krade loptu i polaže u kontri. Na klupi Zvezde su i Nedović i Kampaco i Vildoza.

4. minut - Dobrić je konačno prekinuo crnu seriju trojkom. PAO ne uspeva da poentira, ali Zvezda ne koristi to, pa je i dalje u minusu.

2. minut - Nastavljen je ponor Zvezde. Loši napadi, PAO se probudio, serijom 7:0 stižu do prve prednosti na meču.

Tok treće četvrtine:

Kraj treće četvrtine, Zvezda vodi 55:52! Ponovo su crveno-beli prokockali veliku prednost, deo toga ide na dušu vrlo čudnim sudijskim odlukama, a deo ide na slabu igru Zvezde, koja je dopustila da se PAO vrati u meč trojkama. Uz to se probudila i publika, pa ćemo do kraja gledati uzbudljiv meč.

8. minut - Ponovo crni minuti u igri Crvene zvezde. Panata je vezala seriju 7:0, napadi crveno-belih ne deluju organizovano, pa je grčki tim ozbiljno pripretio.

6. minut - Prvi TV tajm-aut u drugom poluvremenu, Zvezda i dalje sigurnom igrom održava prednost, tim Duška Ivanovića ima +14 nakon što su pogodili Petrušev na jednoj, odnosno Papajanis na drugoj strani.

4. minut - Met Tomas je pogodio otvorenu trojku, ali je sa druge strane Kuzmić uzvratio slobodnim bacanjima. Ponovo je Tomas pogodio šut za tri, ali Stefan Marković uzvraća istom merom.

2. minut - Zvezda drugo poluvreme lreće pogođenom trojkom, ubacio ju je Nikola Ivanović. Šteta, Dobrić je promašio otvorenu trojku za +19, a to kažnjava Ponitka, koji postiže prve poene za svoj tim u trećoj deonici.

Tok druge četvrtine:

Kraj prvog poluvremena, Zvezda ima velikih 42:29! Nestvaran potez igrača srpskog tima, koji su za dve sekunde prešli ceo teren. Petrušev je promašio oba penala, ali je Vildoza neverovatnim košem povisio na +13. Nedović vodi tim Duška Ivanovića sa 12 poena, Petrušev ima sedam, uz isto toliko skokova, dok su Bentil i Dobrić na po pet. Sa druge strane, Papajanis ima devet, a Vilijams sedam poena

10. minut - Razigrao se Derik Vilijams sa pet vezanih poena, ali je Petrušev uzvratio vrlo bitnom trojkom, da bi Kuzmić polaganjem podigao razliku na +13.

8. minut - Ivanović pogađa trojku iz driblinga, a zatim i Nedović polaže iz prodora, pa je srpski tim na najvećih +11.

6. minut - Novi TV tajm-aut, crveno-beli imaju +6, pošto je Papajanis pogodio uz faul. Muči se naš tim da stigne do koša, ali im na ruku ide užasan šut Panate iz igre.

4. minut - I dalje vrlo tvdo u Atini. Crveno-beli se muče na defanzivnom skoku, pa Vilijams postiže koš iz trećeg napada, Zvezda i dalje na +9.

2. minut - Nedović dominira u Atini, već ima deset poena. Sa druge strane Volters i Tomas održavaju PAO u igri.

Tok prve četvrtine:

Kraj prve četvrtine, Zvezda vodi 17:9! Nedović, Bentil i Dobrić imaju po pet poena u gostujućoj ekipi, dok je Papajanis najefikasniji kod Panate sa 6.

8. minut - Nedović pogađa svoju prvu, a Zvezdinu treću trojku na utakmici, pa gost u OAKI ima +6. Isti igrač je pogodio i dva vezana slobodna bacanja, pa je tim Duška Ivanovića na +8.

6. minut - Muči se Zvezda u napadu, izgubili su nekoliko vezanih lopti, pa Panata uspeva da preko Papajanisa stigne do izjednačenja. Bentil pogađa prvu trojku iz tri pokušaja, pa crveno-beli idu na prvi TV tajm sa prednošću.

4. minut - Vrlo dobra odbrana crveno-belih na startu, zatvorili su sve prilaze košu, ali ne uspevaju dovoljno da to naplate u napadu. Bentil je pogodio za +5.

2. minut - Odlično je započeo meč Ognjen Dobrić, koji je već stigao do pet poena. Sa druge strane smo videli kucanje Papajanisa.

Počeo je meč u Atini!

19:05 - Grčki tim će biti oslabljen na večerašnjoj utakmici, pošto će čak trojica standarnih igrača biti van terena.

19:00 - Dobrodošli na live blog utakmice u kojoj se sastaju Panatinaikos i Crvena zvezda.

UVOD

Košarkaši Crvene zvezde gostuju od 20 časova, u dvorani "OAKA", ekipi Panatinaikosa u meču 28. kola Evrolige.

Tim Duška Ivanovića u ovaj duel ulazi posle velike pobede ostvarene na svom parketu protiv ekipe Efesa, čime je san o mogućem prolaku u Top 8 nastavio da živi. Ipak, situacija na tabeli je jasna - beogradski tim večeras mora da slavi u Atini ukoliko želi da ostane u igri za plej-of.

Sa druge strane, PAO je poražen u prvom meču duplog kola, pošto je bolji od njih bio Monako. Grci su odavno izgubili sve šanse za prolaz dalje, nalaze se na pretposlednjem mestu na tabeli Evrolige, ali je jasno da će pokušati da odigraju što bolje na svom terenu i zagorčaju život crveno-belima.

Pred ovaj meč je srpski tim saznao dobre vesti, pošto će domaćin na večerašnjoj utakmici biti oslabljen neigranjem nekoliko standardnih prvotimaca.

Posle 27 odigranih kola, Zvezda deli 13. mesto na tabeli sa ekipom Virtusa, sa skorom od 12 trijumfa i 15 poraza, dok je Panata na samo osam pobeda iz 27 mečeva.

Podsetimo, u prvom meču ova dva tima u ovogodišnjem izdanju Evrolige slavio je grčki tim, pošto su u drugom kolu elitnog takmičenja savladali Crvenu zvezdu sa 77:73.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Bivsi sa Severa NIKAD vise

10.03.2023 22:30

SRAMOTA OD KOSARKE. A TOLIKI NOVAC. BEDNO I jadno