OPREZ I KONCENTRACIJA: Ivanović otkrio RECEPT za Albu!

Autor:

Sport

23.02.2023

19:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oglasio se trener Zvezde pred nastavak elitnog takmičenja.

OPREZ I KONCENTRACIJA: Ivanović otkrio RECEPT za Albu!

Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde u petak dočekuju Albu, a očekivanja od nastavka Evrolige izneo je trener kluba sa Malog Kalemegdana Duško Ivanović.

Crnogorski stručnjak je već "zaboravio" osvajanje "Žućkove levice" u Nišu, a istakao je da nemački predstavnik ima veći kvalitet od zabeleženih rezultata u elitnom takmičenju.

Ja sam zaboravio? Kad je beše bio Kup. Davno je to bilo, imali smo vremena za sve. Nećemo o Kupu, već o Albi - počeo je Ivanović, a potom se osvrnuo na trijumf crveno-belih u prvom delu sezone Nemačkoj rezultatom 88:84, posle produžetka.

Iz te utakmice bitna je samo pobeda, koja je bila vrlo važna. sve ostalo će biti potpuno drugačije. Kao i pred svaku utakmicu, mislimo i verujemo da možemo da dobijemo. Sutrašnja je veoma bitna u toj borbi za mesto među prvijh osam. Biće veoma teško, Alba igra veoma atipično, možda najefikasniju košarku u Evroligi u prvih 10 sekundi, u tranziciji i kontranapadu. Moramo da budemo zaista veoma fokusirani i da postignemo da igramo pet na pet protiv njih, statično.

Republika

Foto: Starsport

Ivanović i Lazić

Alba trenutno drži evroligaški "fenjer", ali to ne sme da zavara igrače Zvezde.

- Iako su poslednji na tabeli, nisu uopšte loša ekipa. Izgubili su dosta dobijenih utakmica, a njihov način igre te primorava da odigraš 40 minuta skoncentrisano - kazao je Ivanović, a onda je prokomentarisao Luka Sikmu, jednog od najboljih igrača kluba iz Berlina.

Izuzetno dobar igrač. Četvorka koja igra kao plejmejker, ne samo u napadu, već diriguje i u odbrani svima. Tu su i drugi igrači kao Tamir Blat, Džejlen Smit, Luj Olinde, Johanes Timan.... Kada Sikma igra, sve se vrti oko njega, a kada ne igra, drugi igrači preuzimaju odgovornost i igraju zaista dobro i bez njega.

Centar kluba sa Malog Kalemegdana Filip Petrušev apostrofirao je važnost susreta sa Albom.

Veoma bitna utakmica za nas, da eventualnom pobedom potvrdimo veoma važnu iz Tel Aviva. Iako smo na papiru možda favoriti, oni su negzodna ekipa, koja igra prepoznatljivu brzu igru u tranzicji, na veliki broj poseda, što moramo da iskontrolišemo. Unutrašnju liniju im čine veoma iskusni igrači, pogotvu Sikma i Timan, ali treba da zaustavimo njihovu tranzicju u kojoj su veoma dobri. Ni ne okrenete se, već su izveli loptu i šutiraju za tri poena, to je glavna stvar koju moramo da zaustvimo. U jedan na jedan odbrani ćemo biti okej. Definitivno idemo na pobedu - poručio je sjajni centar.

Republika

Foto: Starsport

Petrušev respektuje Nemce

Podsetimo, meč Zvezda - Alba igra se u dvorani "Aleksandar Nikolić" sa početkom od 19 časova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading