NOVA BURA U EVROLIGI! "Delije" i Zvezda na OZBILJNOM UDARU zbog Atamana!

Autor:

Sport

10.03.2023

12:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema Uniji trenera elitnog evropskog košarkaškog takmičenja, Turčin nije uradio ništa loše, a navijači su glavni krivci za problem.

NOVA BURA U EVROLIGI! "Delije" i Zvezda na OZBILJNOM UDARU zbog Atamana!

Foto: Starsport

Ergin Ataman

Kad god se Ergin Ataman nađe u Beogradu nastane neki problem.

Trener Efesa ponovo se nije ponašao profesionalno u meču u kom je njegov tim doživeo debakl protiv Crvene zvezde (94:75), a posle druge tehničke greške i isključenja našao se na udaru navijača.

Kasnije je kritikovao navijače Crvene zvezde što su ga vređali, a klub sa Malog Kalemegdana je brzo reagovao. Slučaj je na kraju stigao i do Unije trenera Evrolige koja se oglasila sledećim saopštenjem:

Republika

Foto: Starsport

Ergin Ataman

 

- Odbor glavnih trenera Evrolige razume da navijači širom kontinenta čine naš sport jedinstvenim. Međutim, svi akteri košarke, uključujući i navijače, takođe moraju da shvate da je u današnje vreme poštovanje prema svima koji su uključeni u igru više nego ključno - navodi se, pa dodaje:

- Uvredljive uvrede bilo koje vrste ne spadaju u sport. Ono što se desilo u Beogradu protiv našeg člana Ergina Atamana, i sve što se dešava sa ostalima u drugim arenama trebalo bi da bude neprihvatljivo, po svakom standardu. Takođe, nije prihvatljivo čuti psovke na račun sudija u Kaunasu ili rukovodstva Evrolige u više dvorana. Ovo je čvrst stav koji odražava stavove svih članova i odnosi se na sve koji su deo igre, uključujući igrače, sudije, pa čak i samu ligu. Potpuno smo svesni mentaliteta i sportske kulture koji su decenijama smatrali takvo ponašanje navijača prihvatljivim i snažno osećamo da je vreme za promene.

Dakle, treneri su stali na stranu Atamana i osudili navijače Crvene zvezde bez obzira na to što se Turčin nekako uvek nađe u centru pažnje za razliku od svih ostalih stratega koji u Beogradu nikada nisu imali problem.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading