BUDALAŠTINAMA NA SRBINA: Jokić i Meloun odgovorili na teške uvrede

Autor:

Sport

03.03.2023

13:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Somborca pojednici napadaju samo zato što je najbolji.

BUDALAŠTINAMA NA SRBINA: Jokić i Meloun odgovorili na teške uvrede

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić na meču Denver - Šarlot

Trener Denvera, Majkl Meloun, izjasnio se povodom serije napada na Nikolu Jokića preko medija i društvenih mreža. Pričao je reakcijama srpskog košarkaša na sve napade i kritike, naročito na to što je Kendrik Perkins, bivši NBA košarkaš, optužio Srbina da nabija statistiku, što je samo jedan u nizu napada ovog Amerikanca ka Jokiću.

Nakon što je zabeležio 100. tripl dabl, Nikolu su pitali o izjavi Perkinsa.

- Lako je kada nabijate statistiku, znate... - poručio je Jokić

O njegovom odgovoru je u razgovoru sa novinarima ubacio se Meloun.

- Možda su samo umorni od tog igrača. Igrača koji nije atletski savršen iz Sombora, Srbije, koji nastavlja da razbija svačije zadnjice. Možda ljudi imaju problem s tim. Ne znam. Ali da on kaže 'znaš šta, nabijam statistiku' je možda signal da je nešto dotaklo njegove nerve, jer on zna da je njegova igra "čista košarka" i da ne radi ništa da bi napumpao svoje brojeve. To jednostavno nije u njegovoj prirodi i suludo je misli drugačije - poručio je Meloun.

Foto: Tanjug/AP

Majkl Meloun

Somborac se u poslednje vreme našao u žiži javnosti zbog svojih vrhunskih partija ove sezone. Skoro je proglašen za najboljeg igrača Zapadne konferencije u februaru, ali je u poslednje vreme optužen od strane bivšeg NBA igrača Kendrika Perkinsa da je MVP nagradu dobio zato što je belac..

- Zašto niko nije pokrenuo ovu konkretnu temu - kada je reč o momcima koji su osvojili MVP od 1990. godine. Samo tri igrača su osvojila, a da nisu bila u Top 10 po postignutim poenima. Da li znate ko su bila ta trojica? Stiv Neš, Jokić i Dirk Novicki. Šta ti momci imaju zajedničko? Razmislite o tome. Proglašeni su za MVP-a, a nisu bili u Top 10 po poenima. Kriterijumi se menjaju. Tokom 2006. godine, kada je Neš osvojio svoju drugu MVP nagradu, sa najboljim sastavom u ligi i pritom nisu bili na prvom mestu, Kobi je imao prosek od 31 poena. Kada pogledate taj Kobijev tim, koji je završio kao sedmi, pitam se kako su uspeli i dotle da dospu, kako onda on nije bio MVP? Menjaju se krijterijumi zbog određenih osoba kako bi opet dobile tu nagradu - rekao je Perkins.

Na utakmici protiv Hjustona, Jokić je stigao do 100. tripl-dabla u karijeri.

- Ne smemo da ga shvatamo zdravo za gotovo. Dugo sam u ovom poslu i znam koliko stvari brzo mogu da se promene, zato moramo ceniti sve što radi. To što se spominje u kontekstu svih ovih istorijskih dostignuća, samo nas podseća koliko smo blagoslovleni što imamo tipa poput Nikole, koji je toliko talentovan, koji je postigao sve te stvari na parketu, ali najimpresivnije kod njega je koliko je skroman. Upravo sam mu dao loptu za uspomenu na jubilej i mslim da ga je bilo sramota. Ne želi da bude u centru pažnje - rekao je Meloun.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading