IZVISIO U POSLEDNJI ČAS: Argentinac OSTAO bez Evrolige!

Autor:

Sport

02.03.2023

15:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Loša vest za sve navijače ovog kluba.

IZVISIO U POSLEDNJI ČAS: Argentinac OSTAO bez Evrolige!

Foto: Starsport

Luka Vildoza i Nikolas Laprovitola

Iako je već bio viđen kao novo pojačanje Barselone, mladi argentinski košarkaš Leandro Bolmaro je pojačao ekipu Tenerifa, koja se takođe takmiči u ACB ligi.

Time je stavljena tačka na priču o njegovom povratku u Barselonu, gde je praktično već viđen.

Bolmaro je za Barsu debitovao 2018. godine, i tu je ostao sve do 2021. Tokom te tri sezone je često igrao za drugi tim Katalonaca, a ukupno je u dresu "blaugrane" zabeležio 36 nastupa u Evroligi, na kojima je postizao nešto više od dva poena u proseku.

Ipak, odlične fizičke predispozicije i dobra odbrana su učinile da Bolmaro bude izabran na NBA draftu 2021. godine i to od strane Njujork Niksa. Odmah nakon drafta je prosleđen u Minesotu, gde je proveo prvu sezonu u najjačoj ligi sveta, a na 35 odigranih mečeva je beležio svega 1.4 poena u proseku.

Nakon toga je trejdovan u Jutu, za koju je skupio 14 nastupa, ali su ga "Džezeri" otpustili, pa se Argentinac odlučio na povratak na "stari kontinent".

Tu će do kraja sezone igrati za tim Tenerifa, koji je na nedavno završenom Kupu Kralja poražen u finalu od ekipe Unikahe. Ovaj tim je trenutno na četvrtoj poziciji u ACB ligi, pa će Bolmaro pokušati da im pomogne da obezbede što bolju poziciju pred start plej-ofa u Španiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading