TUMBAKOVIĆ PRED DERBI: Večiti imaju majstore koji potezom rešavaju pobednika

Autor:

Sport

02.03.2023

17:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Nadam da će se izroditi jedna kvalitetna utakmica, da će publika biti mirna i uživati u utakmici", istakao je legendarni trener.

TUMBAKOVIĆ PRED DERBI: Večiti imaju majstore koji potezom rešavaju pobednika

Foto: E-STOCK

Crvena zvezda i Partizan u petak (19.00) na Marakani po 169. put odmeriće snage, a očekivanja pred duel 24. kola Superlige Srbije za naš portal izneo je proslavljeni trener crno-belih i bivši selektor reprezenzacije Srbije Ljubiša Tumbaković.

Republika

Foto: FK Partizan

Dragović, Rikardo i Kanga u duelu

Crveno-beli su, po mišljenju sportske javnosti i po prognozama bukmejkera, favoriti za trijumf. Međutim...

- Teško je reći,svaki derbi donese nešto lepo i posebno. Jako sam vezan za derbi, uvek sam ga doživljavao na specifičan način i kada sam predvodio ekipu s klupe i sada. Stanojević, Tomić, Jokanović, Duljaj i drugi su sve momci s kojima sam radio i koji su bili uz mene u derbijima. Sada je specifična situacija. Jedan klub je stabilniji, drugi u problemu, ali suštinski se nadam da će se izroditi jedna kvalitetna utakmica, da će publika biti mirna i uživati u utakmici - kaže za Republiku Tumbaković.

S druge strane, Partizan je za kratko vreme vezao nekoliko neuspeha.

- Svedok sam mnogih utakmica kada je, objektivno, jedna od ekipa bila u podređenom položaju u derbiju. Ali nikada se unapred ne zna pobednik. Kada smo bili najbolji, imali zicer, nismo uspeli da dobijemo, a kada smo bili prežaljeni - slavili smo. Specijalna utakmica. Ne bih o ishodu, već samo želim dobar meč i da navijači uživaju, da našu najveću svetkovinu podignemo na viši nivo. Takođe, bio bih srećan kada bi se publika lepo ponašala, rivalski, a ne huliganski. Naravno, simpatije su na strani Partizana i svoju pripadnost nikada nismo skrivao - dodaje iskusni stručnjak

Kada je reč o potencijalnim herojima na derbiju ostao je uzdržan.

- Trenutak inspiracije bi mogao da odluči. Specifičnost i značaj utakmicu ne daju mi za pravo da nikoga posebno ne istaknem. Neću o pojedincima, ali ono što je sigurno jeste da i jedni i drugi u svojim redovima imaju majstore fudbala, koji imaju kreativne sposobnosti i mogu da naprave neki lep i efektan potez - zaključio je Ljubiša Tumbaković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading