ŠTA DALJE? Srbija porazom ZAKOMPLIKOVALA - do SP vode još dva puta!

Autor:

Sport

25.02.2023

09:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neuspeh koji ne mora da boli.

ŠTA DALJE? Srbija porazom ZAKOMPLIKOVALA - do SP vode još dva puta!

Foto: FIBA

Košarkaška reprezentacija Srbije

Košarkaška reprezentacija Srbije doživela je neočekivan poraz u meču 9. kola kvalfikacija za Svetsko prvenstvo, pošto je u Atini poražena od selekcije Grčke posle produžetaka, rezultatom 97:92.

Iako je naša selekcija nastupila u oslabljenom sastavu, svi su ipak očekivali pobedu i plasman na Mundobasket, pošto su Heleni igrali bez ijednog poznatog igrača, a na klupi im je sedeo pomoćni trener, koji je menjao Dimitrisa Itudisa.

Imali su naši igrači i dvocifrenu prednost, Grcima pobeda nije bila potrebna, ali su "Orlovi" pronašli način da izgube dobijen meč, pa sada strepe pred poslednje kolo, iako je rival nejaka Velika Britanija.

Situacija posle jučerašnjih mečeva je jasna, Srbija ima još dve šanse da se plasira na prvenstvo sveta.

Foto: Starsport

Slavlje naših igrača posle pobede nad Turskom

Prvi, i mnogo lakši, jeste da u ponedeljak izabranici Svetislava Pešića savladaju Britance. Pobedili smo ih i u prvom meču u Njukaslu (74:68), pa nema razloga da to ponovo ne uradimo. Naša selekcija će verovatno biti jača za Marka Gudurića, koji je najavio da ostaje u Beogradu i da će pomoći ako zatreba, a ako se pogleda rezultat sinoćnjeg meča, u kom je Belgija savladala Britaniju u gostima sa 88:59, jasno je da pobeda u ponedeljak ne sme da se dovodi u pitanje nijedne sekunde.

Ukoliko se ipak dogodi svojevrsna senzacija, i Srbija izgubi u pondeljak, druga šansa za plasman jeste da Turska pobedi Belgijance u gostima. Ipak, jasno je da su Turci digli ruke od ovih kvalifikacija, pošto ih sigurno nećemo gledati na predstojećem prvenstvu, dok Belgija i dalje gaji nade, tako da se sigurno Pešić i njegovi igrači neće pouzdati u selekciju Turske.

Situacija je jasna. Srbija ima zicer za prolaz na Mundobasket, uprkos bolnom i neočekivanom porazu od Grčke. Ukoliko ne uspemo da savladamo Britance kod kuće, onda nam verovatno i nije mesto na najvećoj svetskoj košarkaškoj smotri.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading