TRAGEDIJA ORLOVA: Srbija izgubila dobijeno, sa Velikom Britanijom za plasman na SP!

Autor:

Sport

24.02.2023

17:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nestvaran poraz naših košarkaša u Atini.

TRAGEDIJA ORLOVA: Srbija izgubila dobijeno, sa Velikom Britanijom za plasman na SP!

Foto: FIBA

Košarkaši Srbije doživeli su težak poraz, pošto su izgubili od reprezentacije Grčke sa 97:92.

I pored toga što su vodili više od 30 minuta, naši igrači su poptuno stali u finišu, pa su ostali bez već viđene pobede i plasmana na Mundobasket.

Videli smo tvrd start utakmice, mali broj poena u prvoj deonici, koju je naša reprezentacija rešila u svoju korist sa 15:8. Obe selekcije su se oslobodile u nastavku, ali je Srbija predvođena Jovićem stigla do velikih +9 (39:30) na kraju prvog poluvremena.

"Orlovi" su rutinski održavali prednost kroz celu treću deonicu, imali sve vreme dvocifrenu prednosti, ali se ključan detalj meča dogodio u poslednjoj sekundi treće četvrtine. Muraitis je pogodio trojku sa celog terena, smanjio na -7, što je paralisalo naše košarkaše.

 

 

Grčka je malo po malo smanjivala razliku, da bi se ušlo u neizvesnu završnicu. Jaramaz je pokušao da teškim šutem donese našem timu pobedu, ali je promašio, pa se ušlo u dodatnih pet minuta. 

Tu je čas košarke održao Nikos Rogavopulos, koji je pogodio tri trojke u dodatnih pet minuta, pa je Srbija doživela šokantan poraz i odložila plasman na Mundobasket.

Upravo je pomenuti Rogavopulos bio najefikasniji sa 28 poena, dok je Moraitis dodao 23. U našoj selekciji, koja je završnicu meča odigrala bez povređenog Stefana Jovića, najefikasniji je bio Nikola Milutinov sa 24 poena, dok je Davidovac dodao 11.

Šansu za plasman na prvenstvo sveta Srbija će tražiti u ponedeljak u Beogradu, kada će nam gostovati reprezentacija Velike Britanije.

Grčka - Srbija

97:92 (8:15, 22:24, 25:23, 25:18, 17:12)

Tok meča:

Tok produžetka:

Kraj meča, Grčka je slavila sa 97:92!

5. minut - Jaramaz je pogodio dva penala, ali na drugoj strani pogađa Kalaicakis. Davidovac trojkom na sedam sekundi vraća nadu Srbiji. Jaramaz pravi namernu, pobeda je sve dalje.

5. minut - Rogavopulos je pogodio dve trojke, a zatim su Heleni na srećan način stigli do koša, pa imaju velikih +4 na ulasku u poslednjih 35 sekundi.

3. minut - Trojka Grčke za vođstvo. Na drugoj strani Davidovac pogađa oba penala, ponovo je nerešeno.

2. minut - Samo jedan poen za dva minuta, Milutinov je pogodio penal. Teško se postižu poeni, pa će Srbija morati teško da radi za svaki koš.

 

 

Tok četvrte četvrtine:

Kraj regularnog dela, igraće se produžeci! Jaramaz je promašio težak šut za pobedu, pa će se igrati dodatnih pet minuta.

10. minut - Poslednji minut meča, egal u Atini, Srbija ima napad na 55 sekundi do kraja.

8. minut - Trojka Jaramaza u pravom trenutku. Rogavopulos pogađa, ali Milutinov vezuje četiri poena, pa "Orlovi" opet vode.

6. minut - Heleni vode posle više od 30 minuta, neverovatne scene u Grčkoj. Jović je povređen, "Orlovi" sve dalje od trijumfa.

4. minut - Ni iz čega, utakmica je ušla u totalni egal. Serija Grčke 6:0, pa naša ekipa ima samo dva poena prednosti.

2. minut - Grčka stiže na smao pet poena zaostatka, ali Jeremić u pravom trenutku ubacuje svoju treću trojku, pa Srbija ponovo dolazi na +8.

Tok treće četvrtine:

Kraj treće deonice, Srbija vodi 62:55! Neverovatna scena na kraju treće deonice, Moraitis je pogodio trojku sa celog terena, pa je Grčka na samo -7.

8. minut - Srbija poentira sa linije za slobodna bacanja, dok Grčku šut za tri drži u životu, ali su naši igrači i dalje na +10.

6. minut - Raspucala se Grčka, koja je vezala dve trojke, preko Muratosa i Kalaicakisa, ali sjajno uzvraća Marko Jeremić, pa Srbija ima +12.

4. minut - Održavaju "Orlovi" prednost u Atini, dvojac iz CSKA dominira u trećoj deonici, pa je Srbija prvi put na dvocifrenoj razlici.

2. minut - Sjajno je Srbija krenula u nastavak meča, pošto je Kuridža ubacio trojku, ali je istom merom uzvratio Toliopulos.

Tok druge četvrtine:

Kraj prvog poluvremena, Srbija vodi 39:30! Stefan Jović je dominirao u završnici prvog dela, pre svega asistencijama, kojih ima već šest. Milutinov ima osam poena, Radanov sedam, dok su Simanić i Ristić dodali šest. Sa druge strane je Moraitis bolji od ostalih sa sedam poena.

8. minut - Grčku sjajan šut za 3 drži u igri, pošto su ubacili četiri trojke, što je za ovakav meč velika stvar. Sa druge strane, sjajna asistencija Jovića za Milutinova, Srbija na +6.

6. minut - Radanov pogađa dva penala, a zatim i Simanić ubacuje drugu trojku za Srbiju. Sa druge strane pogađa Muratos, pa smanjuje na -6, ali novi odličan potez Radanova, koji krade loptu, a zatim polaže za velikih +8.

4. minut - Veliki pad u igri Srbije. Grci su pogodili trojku, a zatim su stigli do još četiri poena iz kontre, nakon izgubljenih lopti naše selekcije. Agoniju je poenima prekinuo Dušan Ristić, koji ima šest poena na utkamici.

2. minut - Malo bolji start druge deonice za obe ekipe, po četiri poena na obe strane, tako da Srbija održava vođstvo u Atini.

Tok prve četvrtine:

Kraj prve deonice, Srbija vodi 15:8! Tvrd meč u Atini, Srbija je promašila čak šest slobodnih bacanja, ali i pored toga ima sedam poena prednosti

9. minut - Sjajan prodor Dangubića koji se upisao, nakon što je Jaramaz promašio dva slobodna bacanja. Sa druge strane Heleni pogađaju dva slobodna bacanja.

7. minut - Flionis pogađa novu trojku za domaću selekciju, ali na drugoj strani Jović uzvraća košem uz faul. Upisao se i Jagodić-Kuridža iz kontre, a za njim i Marko Jeremić pogađa trojku, pa naši momci stižu do +5.

5. minut - Neverovatno, ali istinito, prvi koš iz igre na meču je pao u petom minutu, a strelac je bio Kalaicakis, koji je pogodio trojku. Na drugoj strani se upisao i Nikola Milutinov.

3. minut - Tvrd početak utakmice, jedini poen na meču je upisao Aleksa Radanov, koji je pogodio samo jedno od tri slobodna bacanja.

1. minut - Počeo je meč u Grčkoj.

UVOD

Košarkaška reprezentacija Grčke dočekuje večeras od 18 časova selekciju Srbije u meču 9. kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Naš tim će pokušati da pobedom u Atini čekira sebi vizu za Mundobasket, koji je na programu u avgustu i septembru ove godine u Japanu, Indoneziji i na Filipinima, a protivnik će biti Grčka, koja je taj zadatak obavila već u novembru.

Našim momcima treba jedna pobeda u preostala dva duela, ali je jasno da će tim Svetislava Pešića pokušati da već večeras ispuni cilj, koji je ne tako davno delovao kao teško ostvariv, posebno nakon poraza u Nišu od Belgije.

Na ruku Srbiji ide i to što su Heleni već prošli dalje, pa će Sotiris Manolopulos, pomoćni trener Grčke, koji će večeras voditi tim umesto Dimitrisa Itudisa, imati na raspolaganju nešto slabiji tim.

Za domaći tim će nastupiti sledeći igrači: Emanuil Čacidakis, Nikos Čugkaz, Dimirtis Flionis, Kostas Gontikas, Panajotis Kalaicakis, Janis Kuzeloglu, Dimitris Moraitis, Vasilis Muratos, Džordž Piter Papas, Nikos Rogavopulos, Vasilis Toliopulus i Jorgos Calmpuris.

Sa druge strane, Svetislav Pešić može da računa na sledećih 12 igrača: Nemanja Dangubić, Dušan Beslać, Dejan Davidovac, Marko Jagodić Kuridža, Ognjen Jaramaz, Marko Jeremić, Stefan Jović, Nikola Milutinov, Aleksa Radanov, Dušan Ristić, Boriša Simanić i Aleksa Uskoković.

I u slučaju poraza, Srbija već večeras može da prođe dalje, ukoliko Velika Britanija uspe da savlada selekciju Belgije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading