PEŠIĆEV VOJNIK! Jagodić-Kuridža ODUŠEVIO Srbiju pred ODLUČUJUĆE bitke za Mundobasket!

Autor:

Sport

21.02.2023

14:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Imao je šta da kaže uoči duela protiv Grčke i Velike Britanije.

PEŠIĆEV VOJNIK! Jagodić-Kuridža ODUŠEVIO Srbiju pred ODLUČUJUĆE bitke za Mundobasket!

Foto: Starsport

Marko Jagodić-Kuridža

Košarkašku reprezentaciju Srbije očekuju odlučujuće bitke za Svetsko prvenstvo.

"Orlovi" će igrati protiv Grčke u gostima i Velike Britanije kući, a jedna pobeda iz ta dva meča donosi plasman na Mundobasket. 

Selektor Svetislav Pešić okupio je reprezentativce, protiv Grka će moći da računa na tek jednog evroligaškog igrača, a uzdanica će biti i iskusni centar Marko Jagodić-Kuridža.

- Znamo da smo u dobroj situaciji pred ovaj zadnji prozor. Treba nam jedna pobeda da prođemo dalje. Daćemo maksimum u Grčkoj, da probamo da završimo. Pripremamo se za Grčku prvo. Treneri pokušavaju da nam više približe… Svako ima neke svoje zadatke u klubovima, ovde je malo drugačije. Drugačiji smo i jedni i drugi (u odnosu na meč letos prim. aut). Treneri pokušavaju da nas približe, njihove karakteristike… - rekao je Jagodić-Kuridža.

Republika

Foto: Starsport

Marko Jagodić-Kuridža

 

Sa ekipom su Dejan Davidovac i Nikola Milutinov.

- Znači, sigurno su dobri igrači, značiće nam dosta.

Jagodić-Kuridža je neko ko se uvek odaziva pozivu selektora, a kao pravi Pešićev vojnik ponovo je našao način da oduševi Srbiju.

- Uvek je lepo doći, biti sa momcima sa kojima je dobro druženje, atmosfera. Imam 36 godina, svaki put dolazim i dolaziću svaki put dok god me bude zvao selektor - zaključio je Jagodić-Kuridža.

Svoje utiske izneo je i Dušan Ristić.

- Spremamo se za prvu utakmicu sa Grčkom. Bićemo spremni, iako su oni obezbedili plasman na SP. Ne razmišljljamo o kalkulacijama, već kako da pobedimo, a onda ćemo da mislimo o narednom meču - rekao je Ristić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading